Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Eğer sen milletin belediye başkanı olmazsan, sen PKK'nın kayyumu olursan, o zaman seni o görevden alırlar yerine milletin kayyumlarını atarlar.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Eğer sen milletin belediye başkanı olmazsan, sen Pkk'nın kayyumu olursan, o zaman seni o görevden alırlar yerine milletin kayyumlarını atarlar." dedi.

Çelik, AK Parti Ceyhan İlçe Başkanlığını ziyarette yaptığı konuşmada, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda devletin, vatanın ve ülkenin olmayacağını belirten Çelik, Türk bayrağının yanında Fetullah Gülen terör örgütünün, Pkk'nın, DAEŞ'in "paçavra"larının asılı olacağını söyledi.

Geçmişteki bütün darbelerin rejimi yok etmek için harekete geçtiğini ifade eden Çelik, "Doğrudan devletimizi yok etmeye çalışan, bütün kurumlarımızı yok etmeye çalışan, milli egemenliğimizi ortadan kaldırmaya çalışan hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu hain saldırı karşısında milletimizin birliği, beraberliği, dirliği bu saldırıyı püskürttü. Eğer biz birlik içinde olmasaydık, biz dirliğimizi korumasaydık, beraber hareket etmeseydik, bu darbe girişimiyle Fetullahçı Terör Örgütü ülkemizi ele geçirecekti."diye konuştu.

Devletin tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı'nın öldürülmeye çalışıldığına dikkati çeken Çelik, ilk defa TBMM'nin bombalandığını, bakanların öldürülmeye çalışıldığını anımsattı.

Asker kılığındaki teröristlerin, kendilerine, vatanın savunması için verilen savaş uçaklarını, savaş helikopterlerini, tankları, millete karşı katliam gerçekleştirmek için kullandığının altını çizen Çelik, şöyle devam etti:

"O gece Google'de Türkiye'den en çok aranan ifade 'tank nasıl durdurulur'. Bu millet tankın nasıl durdurulacağını, savaş uçaklarıyla nasıl mücadele edileceğini, savaş helikopterlerini savaş gemilerini nasıl yeneceğini gösterdi. Hepsi milletimizin birlik ve dirlik içerisinde gösterdiği bu kahramanlık ve fedakarlık sayesindedir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımızın başbakanlığında, bu ülkenin nelerin üstesinden gelebileceğini, bu milletin neleri başarabileceğini hep beraber gördük. Savaş uçaklarıyla, tanklarla saldıranlar şimdi PKK terör örgütüyle, DAEŞ'le saldırıyorlar."

Van ve Gaziantep'teki terör olaylarına değinen Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'da Mehdi Eker bakanımızın aile mezarlığına yüzlerce kilo patlayıcı ele geçirildi. Bunları niye yapıyorlar. Bunları sıradan terör olayları gibi görmeyin. Sizin verdiğiniz destekle, sizin ortaya koyduğunuz iradeyle Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor. Türkiye tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkesi etrafında geleceğe daha güçlü yürüyor. Bunu çeşitli komplolarla kesmeye çalıştılar. Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye istediler. Türkiye'nin önünü kesmek için müsaade etmediniz. AK Parti'siz bir Türkiye için kapatma davası açtılar, müsaade etmediniz. Pek çok suikast girişimiyle, pek çok komployla Türkiye'ye diz çöktürmeye çalıştılar, sizi yenemediler. Şimdi dört bir koldan Fetullahçı Terör Örgütüyle saldırıyorlar, devleti ele geçirmeye çalışıyorlar. O şanlı bayrağın yanına paçavra asılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu vatanın bölünmesine müsaade etmeyeceğiz. Hep beraber bir elin parmakları gibi farklılılarımız koruyarak ama farklılıklarımızla beraber bir elin parmaklarının farklılığının bir eli güçlendirmesi gibi bir yumruğu kuvvetlendirmesi gibi geleceğe daha güçlü sarılacağız."

"Bu ülkede hepimiz bu millet sayesinde varız"

Ömer Çelik, ülkede Türk'ün Kürt'le, Alevi'nin Sünni ile bir diğerinin öteki ile bir derdinin olmadığını belirterek, "28 belediyeye kayyum atandı. Atanmasının sebebi belli. Bunlar seçildiler. Ama bir insanın seçilmesi, onun terör eylemine destek vermesine cevaz vermez. Bir insanın seçilmesi onun yolsuzluk yapmasına, hırsızlık yapmasına, istismar yapmasına müsaade etmez. Bir insanın seçilmiş olması, onun kanunlara aykırı olması, millete hizmet etmesi gereken imkanları millet düşmanlığı için kullanmasına müsaade etmez. Eğer sen milletin belediye başkanı olmazsan, sen PKK'nın kayyumu olursan, o zaman seni o görevden alırlar, yerine milletin kayyumlarını atarlar. Dolayısıyla hiç kimse 'seçilmiş belediye başkanları görevden alındı da onun yerine atanmışlar getirildi' demesin." değerlendirmesinde bulundu..

Milletin egemenliğine hiç bir siyasi düzlemde, hiç bir hukuki düzlemde eş koşulamayacağını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu ülkede hepimiz bu millet sayesinde varız. Bu ülkede hepimiz millete hizmet için varız. Kullandığımız her yetkiyi elimizdeki her imkanı milletten alıyoruz. Dolayısıyla millete döndürmek zorundayız. Bu ülkenin sizden başka sahibi yok. Kim ki bu ülkede sizden daha fazla bu ülkenin sahibiyim diyorsa yalan söylüyordur. Bu ülkenin sahibi dün dedelerinizdi, bugün sizsiniz, yarın çocuklarınız olacak. Milletin egemenliğine hiç bir siyasi düzlemde, hiç bir hukuki düzelmede eş koşulamaz, ortak koşulamaz, gasp edilemez, bölünemez. Hiç bir şekilde o egemenliğe paralel devlet yapısı kurulamaz, terörle geriletilemez. Bu ülkede, tek bir tane devletimiz var; Türkiye Cumhuriyeti devleti. Onun çatısı altında başka bir devlet istemiyoruz. Tek bir tane bayrağımız var, ay yıldızlı bayrak, onun yanında bir paçavra istemiyoruz. Bu ülke hepimiz için tek bir vatandır. Kimilerinin bu vatanın bir kısmını kendi bir özel mülkü gibi kullanmasına müsaade etmeyiz. Dolayısıyla hepimiz tek bir millet olarak aramıza fitne sokulmasına müsaade etmeyiz. Biriz beraberiz, dirlik, birlik içinde geleceğe yürüyeceğiz. Hepimiz kardeşiz."

Ülkeyi hiçbir şekilde, bir takım teröristlere, bir takım fitnecilere şekilde teslim etmeyeceklerini vurgulayan Çelik, milletin emanetine canları pahasına sahip çıkacaklarını belirtti.

Uzun zamandır alçakça kara propaganda yürütüldüğünü dile getiren AB Bakanı Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımıza 'diktatör' diyorlardı. Diktatörler tankların arkasına saklanır. Millete karşı tankların arkasına saklanır. Diktatörler, tankların önüne çıkamaz. Cumhurbaşkanına diktatör diyenler şunu unutmasınlar ki; o, milletiyle birlikte tankların önüne çıkmıştır, F16'lara karşı gelmiştir. Fetullah Gülen'in sapık bir dini anlayışla kurmaya çalıştığı askeri diktatörlüğe karşı, PKK'nın, DAEŞ'in kurmaya çalıştığı terör diktatörlüğüne karşı hep beraber sizin desteğiniz ve sizin iradenizle karşı koymaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Çelik AK Parti PKK Politika Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title