Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında "Türkiye'nin Küresel Rolü" başlıklı özel oturumda konuştu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında "Türkiye'nin Küresel Rolü" başlıklı özel oturumda konuştu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun sözlerinin satır başları şunlar:

- "Bizim uluslararası topluma Suriye'de krizin çözülmesi için baskı yapma hakkımız var ancak hiç kimsenin Türkiye'ye baskı yapmak gibi bir niyeti yok. Türkiye ve ABD arasında, iki müttefik ülke olarak sadece işbirliği ve stratejik dayanışma olur"

"Krize bir an önce çözüm bulunmazsa milyonlarca mülteci Türkiye ve Avrupa'ya gelmeye devam edecek ve küresel kriz devam edecek"

- "Türkiye, Suriye'de siyasi süreci desteklemeye devam edecek"

- "Masada terörist grupların temsili olmamalı. Biz bir çözümün bulunmasını umuyoruz"

"(İş adamı Mustafa Koç'un vefatı) İnşallah başlattığı projeler kaldığı yerden aynı şekilde devam eder "

(14.16-15.03-15.17-) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İş adamı Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, evinde geçirdiği kalp krizi sonrası Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Koç, helikopterle Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi. Sevkin ardından Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Bulutcu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen Mustafa Koç'un hayatını kaybettiğini açıkladı.

(10.03-10.45-11.22-12.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koç ailesine başsağlığı dileğinde bulundular.

(12.45-13.11-15.48-13.36-15.26)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden merhum iş adamı Mustafa Koç'u dün akşam saatlerinde Ankara'da kabul ettiği öğrenildi.

(14.37)

3- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Miktarı ne olursa olsun Kamışlı sınırında konuşlu Rus birlikleri NATO üyesi olan Türkiye'ye karşı tehdit olamaz" dedi.

(15.50)

4- Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin (26), şehit oldu.

(02.52)

5- Genelkurmay Başkanlığı tarafından devam eden operasyonlarda dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde 27, Silopi ilçesinde 2, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 4 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(14.35)

6- İstanbul'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyon yapıldı. Helikopter destekli operasyonda, 20'den fazla şüpheli gözaltına alındı.

(06.16)

7- Gaziantep Valiliği, Karkamış ilçesinde, Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki ada bölgesinin 15 gün süreyle özel güvenlik alanı ilan edildiğini bildirdi.

(14.26)

8- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulması soruşturulurken, "sahte rapor" düzenlemekle suçlanan eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da arasında bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ofislere dinleme cihazı konulmasına ilişkin aynı sanıkların aralarında olduğu 11 kişi hakkında "FETÖ" üyeliği suçlamasıyla açılan dava ile bugünkü davanın birleştirilmesini dosya üzerinden değerlendirmeye karar verdi.

(13.26)

9- "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturmada tutuklanan kişilerin reddi hakim talebini, yetkisi olmadığı halde kabul eden ve tutukluların salıverilmesine karar veren asliye ceza mahkemesi hakimleri Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılanmasına başlandı. Başer ve Özçelik hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "görevi kötüye kullanmak" ve "gizliliğin ihlali" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 16 yıla kadar hapis cezası isteniyor .

(13.54)

10- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklular hakkında tahliye kararı veren hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'i, usulsüz dinlemelere ilişkin de Şanlıurfa'da yürütülen operasyonda tutuklanan 3 polisi tahliye eden nöbetçi Hakim Habil Kahraman ve hakim Mustafa Gürbüz'ü meslekten ihraç etti.

(14.18)

11- "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturmaları ve davalarında hakkında yakalama kararı çıkarılan bir numaralı sanık Fetullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'a, "haşhaşi" ifadesi nedeniyle açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

(14.12)

12- Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 17,5 milyon öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen, yarın yarı yıl tatiline başlayacak.

(13.35)

13- Isparta İl Genel Meclisince alınan karar doğrultusunda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Çalca Tepesi'ndeki mezarında özel güvenlik görevlileri nöbet tutmaya başladı.

(13.34)

14- Etibank'ın zarara uğratılmasıyla ilgili bankanın eski sahibi Dinç Bilgin ile oğlu Şevket Önay Bilgin'in de aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı davada, sanık Dinç Bilgin, "nitelikli zimmet" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

(12.15)

15- Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarında kullanılan radar sisteminde yaşanan arıza nedeniyle uçakların iniş ve kalkışları kontrollü yapıldı.

(14.29)

16- Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 8 film vizyona girecek.

(10.33)

17- Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, düzenlediği basın toplantısında, kurumun gelecek dönemde yapacağı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Aydemir'in sözlerinde öne çıkan başlıklar şunlar:

-"Bu yıl TÜFE sepetine elbise, çiğ köfte, pizza ve avukatlık ücretlerini ekledik"

"Sepetten, 2000 cc otomobil, bezelye, dikiş ipliği, ilk yardım aletleri, mektup gönderme ücreti (APS), telefon kart ücreti, DVD oynatıcı, yazıcı, müzik CD, boş DVD, özel dershane ücreti (TEOG hazırlık - 8. sınıf), özel dershane ücreti (üniversiteye hazırlık) ve elektrikli epilasyon aletlerini de çıkardık"

(13.31)

18- AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Hahn, PKK'nın Türkiye'ye karşı saldırılarını durdurması ve Güneydoğu'daki bölgelerde özerklik ilan etmekten vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.

(11.19)

19- Suriye'de, muhalif birlikler, Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad'da bazı köy ve tepelerde kontrolü sağladı.

(13.30)

20- İngiltere'de soruşturma komisyonu, eski KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun Londra'da öldürülmesini Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "muhtemelen onayladığı" sonucuna vardı. İngiliz hükümeti, Litvinenko'nun ölümüyle ilgili yayınlanan raporun ardından eski Rus ajanının ölümünden sorumlu tutulan Dimitri Kovtun ve Andrei Lugovoy'un mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

(13.43-15.07)

21- Rusya'nın Suriye'ye yönelik askeri müdahalesinin bölgede yol açtığı keskin siyasi kamplaşmalar ve yeni şekillenen ittifak eksenleri karşısında nasıl bir tavır alacağı, Ortadoğu'ya yönelik ilgisinin askeri boyutlarının olup olmayacağı merak edilen Çin yönetimi, somut angajmanlardan kaçınmakla beraber, bölgedeki varlığının daha hissedilir kılınmasını sağlayacak yeni girişimleri hayata geçiriyor.

(15.00) (Analiz)

22- Suriye ve Iraklı sığınmacıların ABD'ye girişlerinin kısıtlanmasını öngören yasa tasarısı, Demokratların oylarıyla Senato'da reddedildi.

(03.41)

23- Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) ile Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), geçen yılın son 135 yılın en sıcağı olduğunu duyurdu.

(01.25)

24- Trabzonspor Kulübü, futbol takımı teknik direktörlüğü görevi için anlaşma sağladığı Hami Mandıralı ile sözleşme imzaladı.

(11.46)

25- İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Athletic Bilbao'yu 2-1 yenen Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkan ve 66 dakika sahada kalan Arda Turan'ın performansı, beğeni topladı.

(12.31)

26- Deloitte'un 2014-15 sezonu "Futbol Para Ligi" raporuna göre, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray elde ettiği 159,1 milyon avro gelirle dünyanın en çok gelir elde eden 21. takımı oldu.

(12.21)

27- İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Athletic Bilbao'yu 2-1 yenen Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkan ve 66 dakika sahada kalan Arda Turan'ın performansı, beğeni topladı.

(12.31)

28- Dünyadaki futbol kulüpleri, 2015'te transfere, önceki yıla oranla yüzde 2,6'lık artışla 4,18 milyar dolar harcadı.

(15.15)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu İsviçre Suriye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title