Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Paris'te dün gece saatlerinde meydana gelen terör saldırılarında ölü sayısının 128'e yükseldiği, 180 kişinin yaralandığı bildirildi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Paris'te dün gece saatlerinde meydana gelen terör saldırılarında ölü sayısının 128'e yükseldiği, 180 kişinin yaralandığı bildirildi. Paris'i sarsan saldırıların ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü hal ilan edildiğini ve sınırları kapattıklarını söyledi. Hollande, saldırıların terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Terör örgütü DAEŞ de Paris'i kana bulayan saldırıları üstlendiğini açıkladı.

Dünya liderleri, Paris'te yaşanan saldırılar sonrasında Fransa'ya destek açıklamalarında bulundu ve terörü kınadı.  Çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş, saldırıyla ilgili kınama ve taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Fransa'nın yanında olduğunu, Türk halkının Fransızların acılarını paylaştığını söyledi.

- Başbakanlık, Paris'teki saldırılarla ilgili, "Bu saldırılar sadece Fransa halkına değil tüm insanlığa, demokrasiye, özgürlüklere ve evrensel değerlere yönelmiştir" açıklamasında bulundu.

- Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Paris'teki terör saldırılarını sert şekilde kınayarak, "Dünyanın şu anda yaşadığı, bu olanlar da üçüncü dünya savaşının bir parçasıdır" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal etti.

(11.45/01.15/13.07/13.35/03.59/13.50/02.43/15.04/02.22)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Liderler Zirvesi için hazırlanan basın merkezinde, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen silahlı ve bombalı saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şeklide göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz"

"Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum ve artık bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum"

"Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'deki, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris'teki eylemler için de aynısını düşünüyor, hissediyoruz"

"Terörü kendi iddiaları ve söyleminin ötesinde bizatihi varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz aşikardır"

(02.08)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'yle, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) ile Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) tarafından Conrad Otel'de düzenlenen "Türkiye- Japonya İş Forumu"na katıldı. Davutoğlu, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki başbakan ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Davutoğlu'nun basın toplantısında yaptığı açıklamaların satır başları özetle şöyle:

"Marmaray'a Japonya'nın yaptığı katkı, tarihe geçecek niteliktedir. Sinop Nükleer Güç Santrali projesinde de yine iş birliği yapıyoruz. Japonya'yı ve Japon yatırımcılarını önümüzdeki dönemde Türkiye'deki mega projelerde daha aktif bir şekilde görmek istiyoruz"

"Teröre karşı omuz omuza olma noktasındaki güçlü siyasi irademizi bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye her zaman dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi gerekçeyle olursa olsun teröre karşı mücadelede ortak tavır almak konusunda öncülük etmeye ve her türlü katkıyı yapmaya devam edecektir"

(14.07)

4- Malezya Başbakanı Necip Rezak, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacop Zuma, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Antalya'ya geldi.

(00.13/07.17/07.31/10.00/14.09/14.50/15.56)

5- Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Bağımsız Komisyonu'nun atletizmdeki sistematik doping iddialarına dair hazırladığı rapor üzerine, Rusya'yı geçici olarak müsabakalardan men etti.

(00.48)

6- Çin'de 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

(04.17)

7- Alman hava yolu şirketi Lufthansa, kabin görevlilerinin bir hafta süren grevi nedeniyle 4 bin 700 uçuşun iptal edildiğini ve iptallerden yaklaşık 550 bin yolcunun etkilendiğini bildirdi.

(11.52)

8- Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde "okul taşıtı" görünümlü 4 minibüste Suriye ve Afganistan uyruklu 123 kişi yakalandı.

(13.18)

9- Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, banka şubesindekileri rehin alan ve düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen soyguncuya ilişkin, "Şahıs Suriye asıllı. Bu işi adi, örgütsel bir durum yok, bir bağlantısı yok" dedi.

(00.26)

10- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 mahallede 3 Kasım'dan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi.

(15.34)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Japonya Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title