Haberler

Aa, 6 Nisan'da Fransızca Yayına Başlıyor

AA, dünyanın en etkili 5 ajansından biri olma hedefiyle başlattığı çalışmaları kapsamında yarın Fransızca deneme haber yayınına başlayacak Merkezi Tunus’ta bulunan Fransızca yayınla AA, Afrika medyasına yeni bir soluk getirmeyi hedeflerken, Senegal'in başkenti Dakar, Paris ve Brüksel’deki bölge ofisleri ile Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Gine, Orta Afrika, Mali, Gabon, Madagaskar ve Komor Adaları’nda muhabir ve serbest gazeteci ağı oluşturacak.

Anadolu Ajansı (AA),  94. kuruluş yıl dönümü olan 6 Nisan'da yayın dilleri arasına Fransızcayı da ekliyor. Dünyanın en etkili 5 haber ajansından biri olma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar dahilinde başlayacak Fransızca yayın ile AA, Afrika'nın sesini de dünyaya duyuracak. Bu kapsamda AA, yarın Fransızca deneme yayınına başlayacak.

100. yıl vizyonu kapsamında 11 farklı dilde haber yayınını hedefine alan AA, çok dilli yayın çalışmalarını sürdürüyor. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça ve Kürtçe yayın yapan AA, haberlerini abonelerine Fransızca yayın projesiyle 7 farklı dilde ulaştıracak.

AA, 6 Nisan'da Tunus merkezli olarak yayın hayatına başlaması planlanan Fransızca haberler ile başta Tunus, Cezayir, Fas, Mısır, Senegal, Nijerya, Fransa ve Belçika olmak üzere Fransızca konuşulan ülkelere yayın yapmayı öngörüyor.

Afrika'nın sesi olacak -

Ortadoğu ve Afrika Bölge Yayın Yönetmenliği bünyesinde başlayacak Fransızca yayın ile Afrika'nın Fransızca konuşulan bölgesinde meydana gelen önemli gelişmeler aynı anda Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Kürtçe ve Boşnakça olarak dünya medyasına ulaştırılacak.

Fransızca konuşulan Afrika ülkelerindeki gelişmeler, politika, ekonomi, spor, turizm, yaşam, kültür-sanat başlıkları altında fotoğraflı ve görüntülü olarak dünyaya servis edilecek.

AA, siyasi, ekonomik ve güncel gelişmelerin yanı sıra Fransızca yayınla Afrika'daki yatırım olanaklarını, bölgedeki politik gelişmeleri, Türkiye'nin bölgedeki ekonomik ve politik faaliyetleri ile Türk iş adamlarının yatırımlarını da yakından takip ederek, dünyaya duyurmayı da hedefliyor.

Merkezi Tunus'ta bulunacak Fransızca yayınla AA, Afrika medyasına yeni bir soluk getirmeyi hedeflerken, Senegal'in başkenti Dakar, Paris ve Brüksel'deki bölge ofisleri ile Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Gine, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Gabon, Madagaskar ve Komor Adaları'nda muhabir ve serbest gazeteci ağı oluşturacak.

Deneme yayını yarın başlıyor -

Yaklaşık dört ay süren hazırlık aşamasında Afrika'daki medya kuruluşlarına yapılan ziyaretler ve taleplerin değerlendirilmesi sonucu merkezi Tunus'ta bulunan bir çalışma başlatan AA, Afrika'nın önemli merkezleri arasında yer alan Dakar'da da büro açma çalışmalarına hız verdi.

Tunus ofisi ve AA'nın Ankara'daki Genel Müdürlüğü'ne yapılan yaklaşık 300 iş başvurusu arasından, mesleki anlamda yeterli olduğu belirlenen gazeteciler, öncelikle AA'nın Haber Akademisi'nde eğitimden geçirilecek. Deneyimli gazeteciler ve akademisyenlerden oluşan eğitim kadrosunun vereceği yoğunlaştırılmış eğitimin ardından sahada görevlerine başlayacak Fransızca ekibinin 6 Nisan'da başlayacak yayın için hazır hale gelmesi öngörülüyor.

Fransızca üretilen haber, fotoğraf ve görüntüler, Anadolu Ajansı'nın internet sitesi üzerinden Fransızca dil seçeneği altında takipçilerine ulaştırılacak. Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden bir süre ücretsiz verilecek haberler, daha sonra abonelik sistemiyle medya kuruluşlarına ulaştırılacak.

Doğru ve tarafsız habercilik -

AA, Türkiye'de ve dünyada yaşanan, Fransızca konuşan ülkeleri ilgilendiren önemli ekonomik ve siyasi gelişmeleri, doğru ve tarafsız bir şekilde aktarabilme, aynı zamanda Afrika'daki olayları da Türk kamuoyuna ulaştırabilme gücüne sahip olacak.

Anadolu Ajansı, "güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı" habercilik ilkeleri kapsamında Fransızca yayınla Afrika medyasına yeni bir soluk getirmeyi de hedefliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Paris Dakar Tunus Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title