Haberler

Ahmet Caner Yenidünya Biyografisi

Ahmet Caner Yenidünya
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1973

Ahmet Caner Yenidünya Kimdir ?

Aslen Kastamonu-Doğanyurt’lu olan Yenidünya, 1973 İstanbul doğumludur. İlk, Orta ve Lise Eğitimini Beykoz'da tamamlamış ve 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim üyesidir. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Hukuk Fakültesi Dekan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Marmara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu kurucu müdürlüğünü yapmıştır.

Ceza Hukuku alanında çok sayıda kitap ve makalenin yazarıdır. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinde (2011-2015) uzman olarak çalışmıştır. TÜBİTAK, Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında yapılan araştırma destek başvurularında dış danışman olarak görev yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası pek çok bilimsel toplantıda tebliğ sunmuş, konferans vermiştir. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli üniversitelerde ders vermiştir. Özellikle son yıllarda Uluslararası Göç Örgütü'nün düzensiz göç, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti konularındaki projelerine ceza hukuku uzmanı olarak katılmıştır. 25. dönem seçimlerinde Kastamonu milletvekili adayıdır.

Avukat Esra Yenidünya ile evlidir.

title