Haberler

9. Iwec Zirvesi" 16 Kasım'da İstanbul'da Yapılacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Kadın girişimci adayları için kamu ve özel sektör bir arada çalışarak çok daha iyi oranlar yakalayabilir" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Kadın girişimci adayları için kamu ve özel sektör bir arada çalışarak çok daha iyi oranlar yakalayabilir" dedi.

İTO'nun ev sahipliğinde 16-17 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 9. Uluslararası Kadın Girişimciler Zirvesi'nin (IWEC) tanıtım toplantısı İTO Başkanı Çağlar,  İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, zirveye 28 ülkeden 100 kadın girişimci katılacak. Zirve'nin 2015 yılı teması "Kadın girişimlerinin küresel ölçekte buluşması: Büyümeyi kadınların ekonomiye katılımıyla sürdürme" olarak belirlendi. "9. IWEC Zirvesi"nde iş dünyası temsilcileri, akademisyen ve STK'lar bu temayı girişimcilik özelinde farklı perspektiflerle tartışacak.

2007 yılında Barselona Ticaret Odası tarafından geliştirilen IWEC'e Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Kadın Örgütü, Manhattan Ticaret Odası ve ABD Dışişleri Bakanlığı destek veriyor.

Avustralya'dan Güney Amerika'ya kadar kadın girişimciliğini teşvik eden IWEC ağındaki kadın girişimciler, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmini temsil ediyor. Bugün kar amacı gütmeyen bir tüzel yapıya sahip olan vakfa, emekli ABD büyükelçisi Ruth Davis başkanlık ediyor.

Başarılı kadın girişimcilerin de ödüllendirildiği Zirve'de ödül alacaklar, IWEC ağında bulunan ticaret ve sanayi odaları tarafından yapılan bir çalışma sonucu tespit ediliyor. Ağa dahil her oda tarafından belirlenen üç aday, IWEC'in New York'taki merkezinde değerlendiriliyor ve o yılın ödül sahipleri tespit ediliyor.

2012 yılında organizasyona dahil olan Türkiye'den bugüne kadar üç kadın girişimci Emine Şahinkaya, Zuhal Mansfield, Ruhsar Pekcan çalışmalarıyla ödül aldı. Bu yıl da iki kadın girişimci Zehra Taşkesenliğlu ve Hatice Güner Kal IWEC Ödülü almaya hak kazandı.

Zirve ile başarılı iş kadınları arasında bilgi alışverişi sağlanması, iş bağlantıları kurulması ve kadınların uluslararası piyasalar hakkında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek zirve, daha önce  Barselona, New York, Yeni Delhi, Cape Town, Lima ve Stokholm'de yapılmıştı. IMF verilerine göre küresel iş gücünün yüzde 40'ını kadınlar oluşturuyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da kadınların sadece yüzde 21'i evlerinin dışında çalışıyor. Doğu Asya, Pasifik ve Sahra Altı Afrika'da bu oran yüzde 63'e ulaşıyor.

-"İTO'da çalışan 531 personelimizin 216'sı kadın"

İTO Başkanı İbrahim Çağlar toplantıda yaptığı açıklamada, böylesi bir organizasyonda bu yıl kazananlarla birlikte beş Türk kadın girişimcinin ödül almış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çağlar, "Türkiye nüfusunun yüzde 49'u kadın. Buna rağmen 1,1 milyon erkek girişimci varken, kadın girişimci sayımız 100 binin biraz üzerinde. Ülke geneline oransal olarak baktığımızda, ne yazık ki yüzde 7 gibi bir rakamda kalıyor" dedi.

İTO olarak en önemli hedeflerinin bu oranı yükseltmek olduğunu belirten Çağlar, "Hükümetimizin kadın istihdamı ve kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik çok önemli çalışmaları var. Kadın girişimci sayısının 2009-2014 yılları arasında yüzde 42 artış göstermesi, bu durumu kanıtlar nitelikte. Kadın girişimci adayları için kamu ve özel sektör bir arada çalışarak çok daha iyi oranlar yakalayabilir" diye konuştu.

İbrahim Çağlar, IWEC etkinliğinin Türkiye'deki kadın girişimciler başta olmak üzere Türk iş dünyasını 28 ülkeye tanıtmakta etkin rol oynadığına dikkat çekerek, kadınlar arasında başlayan bu sosyal diyaloğun ticaret hacmine de olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlar, İTO'da çalışan 531 personelden 216'sının kadın olduğu bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Çağlar Barselona Türkiye Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title