Haberler

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 'Eğitimde Yapılan İhmali, Başka Hiçbir Alanda Yaparak Gidermenin İmkanı Yoktur ' Dedi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 'Eğitimde yapılan ihmali, başka hiçbir alanda yaparak gidermenin imkanı yoktur ' dedi.

Demir, Yaşardoğu Spor Salonu'nda düzenlenen 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliğine katıldı.

120 ülkeden öğrencilerin katıldığı, folklor, Hacivat-Karagöz, kolbastı gösterilerinin sunulduğu ve Türkçe eserlerin seslendirildiği etkinliğin sonunda sahneye davet edilen Demir, etkinlikte yer alan öğrencilere hediyeler takdim etti.

Demir, yaptığı konuşmada, 'Güzel Türkçemizi burada dünyanın geleceğini, kaderini elinde tutacak gençlerimizden dinlemenin mutluluğunu yaşıyorum' diye konuştu.

Bakan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Eğitimde yapılan ihmali, başka hiçbir alanda yaparak gidermenin imkanı yoktur. Eğitimin istikameti de çok önemlidir. Türkiye'de eğitim sevdalıları sağlıklı istikamet içinde tüm insanlığın gönlünde güzel bir istikamet oluşturmak için kendi istikballerini de bir kenara koyup yollara düştüler. Emekleri daim olsun, bereketli olsun. Onlara bu imkanı sunanlara, onları bu yollara çıkaranları milletimiz adına, geleceğimiz tüm dünyanın geleceği adına kutluyorum.'

Demir, konuşmasının sonunda, bazı vatandaşların spor salonunun dışında kaldığını hatırlatarak, Samsun'da 7 bin 500 kişilik spor salonunun temelini atacaklarının müjdesini verdi.

- AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ KILIÇ-

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da, etkinliğe katılan öğrencilere hediyelerini vermek üzere geldiği sahneden, konuklara seslenerek, 'Müstesna bir gece yaşadık. Canı gönülden, milletim adına Samsun adına insanlık adına emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Bir zamanlar Britanya'dan, 'Üzerinde güneş batmayan imparatorluk' diye söz edildiğini hatırlatan Kılıç, '120 ülkeden çocukların katılımıyla gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatlarını gördüğümüz zaman anlıyoruz ki anadilimiz, güzel Türkçemiz artık üzerinde güneş batmayan bir dil haline gelmiştir' diye konuştu.

Her hayalin çaba sarf edilirse mutlaka gerçekleştiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

'Bu gece burada bulanan çocuklarımız, Samsunlu büyüklerinin, Samsunlu ağabeylerinin bu ülkelerde açtıkları okullarda okuyarak buraya geldiler. Yani kahramanlar uzaklarda değil, burada. Kestanepazarı'ndaki tahta kulübede , o küçücük dört duvar arasında bağrı yanık bir Anadolu delikanlısının, milletine sevdalı bir Anadolu yiğidinin kurduğu hayaller, gördüğü rüyalar, bugün görmekteyiz ki insanlık erdemi ile insanlığın ortak değerleri ile artık bir bir gerçek olmaktadır. Bu çabayı verenleri, bu milletin bağrından çıkan öğretmenleri, Türk milletinin gururunu kabartanları saygıyla selamlıyorum.

- VALİ GÜZELOĞLU-

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, 'Türkçemizi 120 ülkeden gelen bizim gibi konuşan böylesi güzel yüreklerden dinlemenin ben de bu akşam bahtiyarlığını yaşadım. Bu yüzyılın gönül erlerine selam olsun, 21. Yüzyıl dünyasına katkıda bulunan -Samsunlu dahil- gönül erlerine selam olsun. Samsun'da bu coşkuyu yaşamanın ben de bir Türk evladı olarak mutluluğunu yaşıyorum' diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni de, 'Türkçeyi güzel bir şekilde kullanan kardeşlerimizi kutluyorum' dedi.

Etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve davetliler de katıldı.

Programın sonunda öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sahneye tek tek davet edilen protokol üyeleri ve etkinliğe katılan öğrenciler birlikte olimpiyat şarkısını söyledi.

(EDİ-DLK-KAK) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title