Haberler

732. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Cumhurbaşkanı Gül: "Milletimizin yetiştirdiği büyük devlet adamı Ertuğrul Gazi, kahramanlığı, ileri görüşlülüğü ve adaletli yönetim anlayışıyla, kendinden sonraki devlet adamlarına yol gösterici olmuştur" "Ecdadımızın emaneti olan bu köklü mirasa sahip çıkacağımızı, gelecek nesillere aktaracağımızı, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle ülkemizi huzur ve refah içinde geleceğe taşıyacağımızı bir kez daha vurguluyoruz"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ertuğrul Gazi'nin, kahramanlığı, ileri görüşlülüğü ve adaletli yönetim anlayışıyla kendinden sonraki devlet adamlarına yol gösterdiğini belirterek, "Ecdadımızın emaneti olan bu köklü mirasa sahip çıkacağımızı, gelecek nesillere aktaracağımızı, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle ülkemizi huzur ve refah içinde geleceğe taşıyacağımızı bir kez daha vurguluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, 732. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'a mesaj gönderdi.

Kayı Boyunun Ertuğrul Gazi'nin öncülüğünde Söğüt'e gelmesiyle, küçük bir beylikten bir cihan imparatorluğuna uzanan sürecin, köklü bir medeniyetin ilk adımlarının atıldığına işaret eden Gül, mesajında, "Milletimizin yetiştirdiği büyük devlet adamı Ertuğrul Gazi, kahramanlığı, ileri görüşlülüğü ve adaletli yönetim anlayışıyla, kendinden sonraki devlet adamlarına yol gösterici olmuştur" ifadesine yer verdi.

Babası Ertuğrul Gazi'nin ilkelerini, fikirlerini, ideallerini ve idare anlayışını benimseyen Osman Bey'in de, üç kıtada hüküm süren ve insanlık tarihindeki büyük medeniyetlerden biri haline gelen Osmanlı Devleti'ni kurduğunu anımsatan Gül, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurduğu nizam ve kültür hazineleriyle dünya tarihine damgasını vurduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajını şöyle sürdürdü:

"Osmanlı'yı başarılı kılan ve asırlar boyu ayakta tutan değerlerin; farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanların, 600 yılı aşkın bir süre aynı topraklar üzerinde barış içerisinde yaşamasına imkan sağlayan bu örnek idare anlayışının temellerinde, Söğüt'te benimsenen ilkeler ve felsefe yatmaktadır.

Her yıl düzenlenen etkinlikler ve şenlikler, tarihimizi daha iyi anlamak, tarih bilincimizi güçlendirmek ve geleceğe ilişkin değerlendirmeler yapmak açısından güzel bir fırsat sunmaktadır.

Bugün Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri vesilesiyle, ecdadımızın emaneti olan bu köklü mirasa sahip çıkacağımızı, gelecek nesillere aktaracağımızı, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle ülkemizi huzur ve refah içinde geleceğe taşıyacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Anma etkinliklerinin bundan sonra da aynı coşkuyla gerçekleştirilmesi temennisiyle, Ertuğrul Gazi'yi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Gazi Abdullah Gül Bilecik Söğüt Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title