Haberler

731. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 731'incisi düzenlenen ve dün başlayan "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" kapsamında düzenlenen törende mehter konseri verildi, Yörük grupları ve halk oyunları ekiplerince gösteri sunuldu.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 731'incisi düzenlenen ve dün başlayan " Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" kapsamında düzenlenen törende mehter konseri verildi, Yörük grupları ve halk oyunları ekiplerince gösteri sunuldu.

Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen, Hükümet Konağı önündeki törende, Söğüt'te bin yıllık Anadolu Türk tarihinin kalbinin attığını söyledi.

İlçeyi, "3 kıtaya 600 yıl hükmeden cihan imparatorluğunun kurulduğu, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin mücadelelerin verildiği yer" diye niteleyen Gözen,

"Söğüt, bugün büyük katılımlarla bir bayram yerine dönüşmüştür. Etkinliklerin birlik, dirlik ve bütünlüğümüze katkı sağlayacağı inancındayım" dedi.

Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş de ilçede görülen rüyayla kurulan bir devletin topraklarında bulunduklarını belirtti.

Bu topraklarda bulunmanın, Ertuğrul Gazi ile beraber olmak anlamına geldiğini vurgulayan Güneş, şöyle konuştu:

"Osmanlı, bir medeniyet, adalet ve hoşgörü devletidir. Severek bu topraklara geldiğimiz müddetçe daha nice 700 yılları inşallah bizden sonraki nesiller de al bayrağımız altında özgür bir şekilde kulaklarında ezan sesiyle bu mukaddes topraklarda kutlamaya devam edecek. Bir, beraber, kardeş, iri ve diri oldukça daha nice bu bayramları ve coşkuyu yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü biz kardeşiz."

Daha sonra, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Mehteran Birliği tarafından konser verilerek, Yörük grupları ile halk oyunları ekiplerince gösteriler yapıldı.

"Osmanlı Cihan Hakimiyeti Mefkuresi" adlı kompozisyon ve "Osmanlı'nın Ahenk İçindeki Yaşam Sırrı" konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Söğüt İlçe Stadı'nda geçilerek, atlı cirit gösterisi izlendi ve burada kurulan Yörük çadırları ziyaret edildi.

Etkinliklere, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Söğüt Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Emin Alan, Bilecik Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Şenlikler, yarın yapılacak şenlik yürüyüşü, Ertuğrul Gazi Türbesi'nin ziyaret edilmesi ve şenlik alanındaki törenle sona erecek.

Muhabir: Muhsin Arslan / Sedat Gök

Yayıncı: Murat Taydaş - BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Gazi Osman Güneş Bilecik Söğüt Yerel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title