Haberler

'5. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali'

'5

'5. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali' festival ateşinin yakılmasıyla başladı.

Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde bulunan Festival Park'ta düzenlenen açılışa, Vali Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Kamçı, yaptığı konuşmada, 5. kez festivalde buluşmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Gaziantep'in kendine özgü tarihi, kültürel ve otantik değerleri koruyarak kalkınma ve gelişme yolunda hızla ilerleyen, aynı zamanda modern yaşanabilir bir kent haline gelmeyi başaran Türkiye'nin önde gelen kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Kamçı, 'Ancak gelinen bu noktayla yetinmeyen bu kenti, gelişen ve büyüyen dünyada daha iyi yarınlara taşımak hepimizin görevidir. İlimizde yaşam kalitesi standartlarının artması, istihdamın artırılması, eğitim düzeyinin arzuladığımız seviyeye gelmesi ve benzeri kalkınma göstergelerinin yükselmesi ekonomik anlamda da kalkınmamıza bağlıdır. Bu festival başta fıstık olmak üzere birçok zenginliğini tanıtacaktır' dedi.

Festival etkinlikleri hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ise, son zamanlarda özellikle kültür ve sanat konusunda büyük atılımlar yaptıklarını belirtti.

Festivallerin önemini vurgulayan Güzelbay, 'Festivaller şehirdeki insanların dostluğunu kardeşliği artırmaktadır. Biz de festivali bu anlamda düşünüyoruz. Festival, bu şehirdeki insanların sosyal dayanışmasının artması için önemli bir etkinliktir. Bu festivale daha çok kültür ağırlıklı bir festival yapmayı planladık. Bu festivalin ardından toplumdaki sosyal dayanışmanın artığını hep birlikte göreceğiz. Festivalimize uzaktan yakından gelen bütün davetlilere çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, festival ateşini yaktı. Kortej yürüyüşü için Park Antep Eğlence Merkezi önüne gelen kalabalık, daha sonra yürüyüşe başladı. Korteje katılan palyaço ve bando grupları ilginç görüntüler oluşturdu. Büyükşehir Bandosu eşliğinde ilerleyen kortej, vatandaşların büyük ilgisini topladı. Ordu Caddesi üzerinden Masal Parkı'na gelen kalabalık, kortej yürüyüşünü tamamladı.

Kortej yürüyüşünün ardından stantları tek tek gezen protokol üyeleri, katılımcılara teşekkür ettiler. Kardeş Şehirler Lefkoşe, Karlstat, Nijmegen, Halep Gösterileri ile devam eden festivalde sahne alan İnce Saz Grubu'na övgüler yağdıran Başkan Güzelbey, kaliteli bir grubu festivalde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, soliste festival plaketi takdim etti.

Yöresel giysileri içinde sahne alan Moğolistanlı sanatçılar ve jimnastik gösterisi yapan sporcular izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Festivalin ilk gününde sahne alan Ünlü Sanatçı Adnan Orhan, festival alanını dolduran izleyicileri coşturdu.

(MRT-YLZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

title