Haberler

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

49.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film dalında yarışacak "Umut Üzümleri" filminin galası yapıldı.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film dalında yarışacak "Umut Üzümleri" filminin galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenen galaya 49. Altın Portakal'ın Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar ve jüri üyeleri ile filmin yönetmeni Tunç Okan, oyuncular Norina Nobashari, Elisabeth Neiderer, Barış Koçak ile çok sayıda katıldı.

126 dakika süren filmin ardından ardından bir gazeteci, Avşar'a, "Doğum gününüzü daha önce kutlayamadım" diyerek hediye verdi. Avşar da gazeteciye teşekkür etti.

Daha sonra düzenlenen söyleşide yönetmen Okan, filmin Fakir Baykurt'un

"Kaplumbağalar" romanından uyarlandığını söyledi.

Filmin galasının, Fakir Baykurt'un ölüm yıl dönümü ile aynı güne denk geldiğini ifade eden Okan, bunun büyük bir tesadüf olduğunu kaydetti.

Fakir Baykurt'un eserindeki ögeleri biraz değiştirdiğini belirten Okan, "Bu bir adaptasyondur. Biraz çizimini geliştirdim. Kitap da 1950'lerde geçen bir hikayeyi anlatıyor. Ben de okudum hikayeyi ve filmini yapmaya karar verdim" dedi.

Filmi tamamlayarak seyirciyle buluşturduklarına dikkati çeken Okan, "Filmi buraya yetiştirmek için gece gündüz çalıştık. Heyecanlıydık. Burada çok güzel bir tepkiyle karşılaştım. Sanki Fakir Baykurt da filmi seyrediyordu" diye konuştu.

Romanları filme uyarlamanın zor olduğunu vurgulayan Okan, şöyle konuştu:

"Romanı olduğu gibi sinemaya aktarmak lazım. Bu filmde böyle olmadı. Sinema gösteri sanatı. Filmin seyirci ile ilişki kurması gerekiyordu. Bu nedenle filmi modernleştirmek biraz da çerçeveyi genişletme ihtiyacı duydum ama hikaye genel olarak aynı hikayedir. Çok büyük değişiklikler yapmış değilim. İnşallah Baykurt'un da hoşuna gitmiştir."

Fakir Baykurt'un kızı Işık Baykurt da bugünün kendisi için çok yoğun geçtiğini, bir yanının filmde, diğer yanının ise babası ile olduğunu söyledi.

Babasının da bu filmi izlediğine inandığını dile getiren Baykurt, filmi çok beğendiğini kaydetti.

-Umut Üzümleri-

Tunç Okan'ın yönettiği filmde, Fransa'dan Romanya'ya gönderilen öğretmen bir Türk'ün Kırım Tatarları'nın yaşadığı köye büyük bir yerleşim yeri kurmak isteyen Romen bir toptancının projesine, köylülerle karşı çıkması anlatılıyor.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Fakir Baykurt Tunç Okan Antalya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title