Haberler

46. Kütüphane Haftası

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, 'Halk Kütüphaneleri Ulusal Kültürün Halkıyla veya Evrensel Değerlerle Buluştuğu Noktalardır' Dedi

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, 'Halk kütüphaneleri ulusal kültürün halkıyla veya evrensel değerlerle buluştuğu noktalardır' dedi.

Edirne İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen 46. Kütüphane Haftası açılışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Trakya Birlik İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, öğretmenleri gözetiminde 'Kütüphanecilik Marşı'nı söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın günün anlam ve önemiyle ilgili mesajının okunmasından sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan, yaptığı konuşmada, Kütüphaneler Haftasının 1964 yılından bu yana geleneksel olarak mart ayının son pazartesi gününden itibaren kutlanmakta olduğunu belirtti.

Günümüzde bilginin, bir yandan çağımızın en önemli değeri haline gelirken, diğer taraftan da hızla artarak geliştiğini ifade eden Özcan, şunları söyledi:

'Gelişen, büyüyen ve çeşitlenen bilgiye erişmek gerekmektedir. Kütüphaneler, var olan bilgiye erişmek için en önemli yerlerden birisidir. Halk kütüphaneleri, ulusal kültürün halkıyla veya evrensel değerlerle buluştuğu noktalardır. Düşüncenin ve bilginin paylaşılmasını sağlayan halk kütüphanelerinden her yaşta, her kesimden insan yararlanmakta.'

İl Halk Kütüphanesi Müdür vekili Semra Dönmez de, 'Hiçbir eğlence okumak gibi ucuz, hiçbir zevk de okumak kadar kalıcı olamaz.' diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Trakya Birlik İlköğretim Okulu öğrencileri, 'En iyi arkadaş' adlı skeci sundu.

Ardından İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı vekili Musa Öncel'e, kütüphaneye yaptığı katkılardan dolayı plaket verildi.

Daha sonra İl Halk Kütüphanesi ve Kırkpınar Halk Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkinlere çeşitli armağanlar verildi.

Törene Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, kütüphane personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

(NA-PAK) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title