Haberler

36'ncı Yurtdışı Faaliyet Merkezi'ni İstanbul'da Açtııı

Güncelleme:

IE Singapore, Türk ve Singapurlu şirketler arasında mevcut işbirliği fırsatları dolayısıyla 36'ıncı merkezi olarak Türkiye'yi seçti.

· IE Singapore ( Singapur Uluslararası Tanıtım Ajansı), Singapur Hükümeti Ticaret ve Sanayi Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bir devlet kurumudur. IE Singapore dünya çapındaki 36'ıncı yurtdışı faaliyet merkezini İstanbul'da açtı.

· Singapur'un Türkiye ile olan ikili ticaretiglobal ekonomik güçlüklere karşın sürekli olarak artmıştı. 2010 yılında 673.32 milyon Euro (1,24 milyar Singapur Doları) olan toplam ticaret hacmi bir yolda ikiye katlanarak 2011'de 1,2 milyar Euro'ya (2,21 milyar Singapur Doları) ulaştı.

· Ofisin iki ülke arasındaki yatırımların ve ikili ticaretin artmasına ve işbirliği fırsatlarının gelişimine katkıda bulunması bekleniyor.

Singapur'un yurtdışındaki ticari faaliyetlerine yön veren ve uluslararası ticareti teşvik eden, yabancı şirketlerle ilgili Singapurlu şirketler arasında ticari büyüme ve genişlemeye yönelik bağlantılar tesis eden IE Singapore İstanbul Yurtdışı Faaliyet Merkezi bugün açıldı.

IE Singapore'un yeni yurtdışı faaliyet merkezi, Singapur'un Türkiye'de kurulan ilk devlet kuruluşu ofisi olarak, ajansın Türkiye ile çift taraflı ekonomik ve ticari bağlarını güçlendirme yönündeki kararlılığının bir göstergesi niteliğinde.

Kaliteden ve inovasyondan ödün vermemeleri Singapurlu şirketleri, Türk şirketleri açısından ideal iş ortakları yapıyor. Singapurlu şirketler, aynı zamanda, otomotiv ve çevre hizmetlerinin yanı sıra petrol ve gaz gibi çeşitli alan ve sektörlerde Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunma potansiyeline sahip.

IE Singapore aynı zamanda Singapur'u, Singapur merkezli şirketlerle ortaklıklar kurarak Asya'da genişlemek amacındaki yabancı işletmeler için bir üs olarak konumlandırma yönünde çalışmalar yürütüyor. Stratejik konumu, istikrarlı hükümeti, rekabetçi iş gücü ve iş yapmaya elverişli ortamı yönünden sunduğu eşsiz avantajlar Singapur'u bölge açısından ideal bir sıçrama tahtası haline getirmekte.

Singapur'un Türkiye ile olan ikili ticareti yıllar içerisinde global ekonomik güçlüklere karşın sürekli olarak artmıştı. 2010 yılında 673,32 milyon Euro (1,24 milyar Singapur Doları) olan toplam ticaret hacmi bir yolda ikiye katlanarak 2011'de 1.2 milyar Euro'ya (2,21 milyar Singapur Doları'na) ulaştı.

Singapur'un Türkiye'ye ihraç ettiği başlıca ürünler arasında makine ve mamul mallar yer alıyor. Türkiye'den ithal edilen başlıca kalemler ise mamul mallar ve rafine petrol ürünlerinden oluşuyor

Açılış dolayısıyla İstanbul'a gelen IE Singapore CEO'su Eng Cheong Teo, konuyla ilgili olarak, "İki ülke şirketleri arasındaki yüksek işbirliği potansiyel nedeniyle Türkiye'de bir ofis açma kararı aldık" diye konuştu.

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Teo, 2020 itibariyle global ticaret akışlarının yüzde 60'ının, Avrupa ve Kuzey Amerika'dan yön değiştirerek Asya'da toplanmasının beklendiğine dikkat çekerek "Asya'nın kalbinde stratejik bir konuma sahip olan Singapur Avrupa'dan, ABD'den, Ortadoğu'dan, Avustralya'dan ve Asya'dan gelen ana ticaret akışlarının tam ortasında bulunuyor; bu da Singapur'un bir global ticaret merkezi olma konumunu daha da pekiştiriyor" dedi.

Teo, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Küçük yüzölçümüne karşın muazzam bir ekonomik potansiyel arz eden Singapur, dünyada iş yapmanın en kolay olduğu yerlerden biri. Pek çok Singapurlu şirket, aynı zamanda, çeşitli sektörlerde dünya standartlarında çözümler sunuyor ki bu sektörlerin bir kısmı Türkiye açısından da anlam ifade ediyor olacak"

IE Singapore'un gelişmekte olan pazarlarla başarılı işbirlikleri kurulması ve derinlikli pazar araştırmaları konusunda engin bir deneyime sahip olduğunun altını çizen Teo Türkiye'de açılan yurtdışı faaliyet merkezinin gerek her iki ülke gerekse de iki ülkede faaliyet gösteren şirketler arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Teo konuşmasında "Türkiye ekonomisi geriden kalan otuz yıllık dönemde geleneksel tarım ekonomisinden tarım sektörünün modern sanayi ve hizmet sektörleriyle harmanlandığı karma bir ekonomi haline dönüştüğü bir süreçten geçti", diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugün pazarın arz ettiği ekonomik faaliyet görünümü ve kaydettiği hızlı gelişim Singapurlu şirketler açısından petrol ve gaz altyapısı, otomotive tedarik zinciri ve çevre hizmetleri gibi sektörlerde muazzam fırsatlar sunuyor " ifadelerine yer verdi.

Türkiye'deki yerli ortaklarıyla kuracakları işbirliklerinin Singapurlu şirketler açısından önemine dikkat çeken Teo, "Türk şirketleri Doğu ve Batı arasında ticaret yapan bir ulus olarak sahip oldukları miras ve kültür nedeniyle yabancılarla işbirliğine daima açıktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Singapur Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title