Haberler

Türkiye'nin gündemine oturan cani babadan dayak itirafı: Aklım başımda, ruh sağlığım da yerinde

Güncelleme:

Gaziantep'te 2 aylık bebeği Cihan Göç'ü öldüresiye darbederek ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan baba Yunus Göç ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada konuşan cani baba "O an gözüm karardı. Bir an kendimi kaybettim. Benim aklım başındadır. Ruh sağlığımla ilgili hastalığım da yok." dedi. Kocasını SEGBİS ekranında gören kadın ise hüngür hüngür ağladı.

Gaziantep'te 2 aylık bebeği Cihan Göç'ü öldüresiye darp ederek ağır yaraladığı için hakkında "Nitelikli öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan baba Yunus Göç'ün yargılanmasına başlandı. Gaziantep 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu baba Göç, duruşmaya SEGBİS sistemiyle bağlandı. Duruşmada anne Semra Göç ile avukatı Esra Kantar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı Şafak Nur Atmaca ile sanık avukatı Muhammed Enes Kayabaş da hazır bulundu.,

KOCASINI GÖRÜNCE AĞLADI

Salona girdiği esnada SEGBİS ekranında eşini gören Semra Göç, hüngür hüngür ağlamaya başladı. Mahkeme başkanın "Beni görmüyor demi" diye soran anne Göç'ü, mahkeme başkanı ile avukatı Esra Kantar sakinleştirdi. Mahkeme başkanı anneyi "O Kırıkkale'de burada değil korkma" diyerek teskin etti. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada iddianame ile gelen evraklar okundu.

"GÖZÜM KARARDI"

Duruşmada savunma için söz alan sanık Göç, olaydan önce çocuğuna hiç vurmadığını sadece olay günü vurduğunu söyledi. Eşinin çocuğu daha öncede darp ettiği yönündeki sözlerinin yalan olduğunu aktaran Göç, mahkeme başkanının "Niye vurdun" sorusuna ise "O an gözüm karardı. Bilmiyorum niye vurduğumu. Bunun bir mazereti yok. Kendisine vurduğum ve yaraladığım doğrudur. Bir an kendimi kaybettim. Benim aklım başındadır. Psikiyatrik tedavi görmedim. Akıl ve ruh sağlığımla ilgili hastalığım yok. Vurduğumu hatırlıyorum ama nasıl vurduğumu bilmiyorum. Videodan da haberim yoktu. Bu kayıtları gözaltındayken izlettiler. O zaman kayıtları gördüm. Kayıtlardaki kişi benim" ifadeleriyle yanıtladı.

"KAYDA ALDIĞIMI GÖRSE BENİ ÖLDÜRÜRDÜ"

Cihan bebeği annesi müşteki Semra Göç ise, eşinin daha öncede bebeğe şiddet uyguladığını söyledi. Sanık kocasına "Önceden niye yüzü gözü morarıyordu" diye soran anne Göç, ilk başta oğlunun hasta olduğunu, kocasının dövdüğünü düşünmediğini söyledi. Ailesinden telefon istediğini anlatan Göç, "Bana kamera çekme özelliği olan bir telefon aldılar. Amacım ailemle görüşmekti. Olay günü benden çay istedi. Bebeği kendisine verip dışarıya çıktım. Daha çıkmadan çocuğun çığlık sesi geldi. Tekrardan girince bebeği pışpışladığını gördüm. Ondan şüphelenince bebeğe ilaç verme yalanıyla televizyonun altındaki peçeteliğe telefonu koydum. Amacım ben odada değilken sanığın oğluma ne yaptığını anlamaya çalışmaktı. Sanık telefonla kamera kaydı yaptığımı görse beni öldürebilirdi. Hissettirmeden sanığın ve bebeğimi bulunduğu yeri görecek şekilde telefonu yerleştirdim. Kamera kaydına başladım. Ardından mutfağa çay koymaya gittim. Çayı koymadan yine çığlık sesleri geldi" dedi.

"BİR GÜN BOĞAZINI SIKACAĞIM" DEMİŞ

Çığlık üzerine tekrar içeriği girdiğini sözlerine ekleyen anne Göç, "Bebeği bana verip bana çay içmeyeceğini uyuyacağını söyledi. Bebeği ondan aldım. Görüntüyü hemen izlemedim. Bebeği pışpışlayıp uyuttum. Yatak odasına gittiğimde sanık bana gülerek 'Semra bu çocuk ağladığında bir gün boğazını sıkıp bırakacağım. Öyle kala kalacak' dedi. Şok oldum. O uyuduktan sonra görüntüyü izledim. Görüntüyü izlediğimde şok oldum. Benim telefonda hat olmadığı için ailemi aramak için sanıktan telefonunu istedim. Annemlere haber vermek için onun telefonunu aldım. Anneme 'Anne hemen gel' diye çok kısık sesle söyledim. Hemen telefonu geri götürdüm. Bebeğimle annemi beklemeye başladım. Annem sabah geldi. Sanık da işe gitmişti. Annemle birlikte hastaneye gidip gerekli şikayetleri yaptık" ifadelerine yer verdi.

"HASTANE SÜRECİ ÇOK ZOR GEÇTİ"

Mahkeme başkanı anne Göç'e, "Şuan Cihan'ın sağlığı nasıl?" diye sordu. Anne Göç ise oğlunun şuanda sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ancak hastane süreci çok zor geçti ve yoğun bakımda kaldı. Özel bir hastanede çocuk doktoru morlukları olaydan önce fark etmişti. Ancak eşim ve kayınvalidem çocuğu hastaneye götürürken 'Bu morlukları karıştırma' demişti. Morlukları sanığa sorduğumda bana 'Ben çocuğu pışpışlarken yanağı dizime çarptı' diye demişti. Biz başta polise gittik ama bizimle ilgilenmediler. Durumu anlatmama rağmen bizi hastaneye yönlendirdiler. Ardından çocuk hastanesine gittik. Çocukla yanımdayken ilgilenirdi. Ben sanığın yanındayken Cihan'ı dövdüğünü hiç görmedim" diye konuştu.

Anne Göç'ün avukatı Esra Kantar Arıkan ise sanığın müvekkiline daha önceden şiddet uyguladığı için yargılandığını söyledi. Sanığın şiddet uygulamasından dolayı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasının sürdüğünü belirten Arıkan, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Duruşma savcısı ise mütalaasında eksik hususların giderilmesini belirterek sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Cihan Göç'ün bir yaşını doldurmamış olmasından dinlenmesine gerek olmadığına, Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kati rapor istenmesine, eksik hususların giderilmesine, sanığın bu aşamada tutukluluk halinin devamına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın katılma talebinin kabulüne, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneğinin davaya katılım talebinin reddine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gaziantep Türkiye Baba Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500

Yorumlar (2)

oguz:

rabbim ne buyuksun baılarına evlat vermezsin il il ülke ülke türbe türbe gezer bazılarınada verirsin öldürmeye calışır imtihan dünyası yaptıgından sual sorulmaz yarabbi

28
4
yanıtYanıtla
Hsn:

Verin sopayı gitsin

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title