Haberler

Jandarmanın havaya ateş açtığı görüntüler gündem oldu! Van Valiliği'nden açıklama gecikmedi

Güncelleme:

Van'ın Başkale ilçesinde bir şahsın yakalanması sırasında jandarmanın havaya ateş açtığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Van Valiliği konuya ilişkin yazılı açıklamasında, 5 ayrı suçtan yakalama emri bulunan şüpheli bir şahsın yakalanması için icra edilen operasyonda, araçların üzerine taş atılması üzerine jandarma personelinin havaya ateş açarak kalabalığı dağıttığı ve bu görüntülerin bazı sosyal medya hesaplarından farklı yansıtıldığı ifade edildi.

Dün internete düşen ve Van'ın Başkale ilçesinde askerlerin bir operasyon sırasında havaya ateş açtıkları görüntü kısa sürede gündem olurken konuya ilişkin Valilik'ten bir yazılı açıklama geldi.

"BAZI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN FARKLI YANSITILDI"

Van Valiliği, Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi Onikidere mezrasında bir şahsın yakalanması sırasında jandarmanın havaya ateş açmasının bazı sosyal medya hesaplarından farklı yansıtıldığını duyurdu.

5 AYRI SUÇTAN YAKALAMA EMRİ

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olay, 20 Haziran 2022 günü 'kasten adam öldürme, PKK/KCK terör örgütü mensubu olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve iş-çalışma hürriyetini ihlal suçu' olmak üzere toplam 5 ayrı suçtan hakkında yakalama emri bulunan şüpheli şahsın yakalanması maksadıyla icra edilen operasyon esnasında meydana gelmiştir.

"JANDARMA ARAÇLARINA TAŞ ATILDI"

M.E.A.'nın gözaltına alınması sırasında yakınları tarafından jandarma araçlarına taş atılması üzerine, jandarma personeli havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmış, şüpheli gözaltına alınarak emniyetli şekilde adli makamlara sevki yapılmıştır. Şüpheli M.E.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Van Valiliği Başkale Van 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (31)

adem :

jandarma aracına taş atan teröristtir net. havaya ateş açacağınıza onlara ateş edinde bir daha böyle birşey yapamasınlar

200
95
yanıtYanıtla
ALP ALP:

Jandarma nın işini yapmasını engelleyeceğinize yakınınız suça girdiğinde onu engelleseydiniz....çok seviyorsanız ....

200
55
yanıtYanıtla
Doğuş:

Bir suçluyu yakalamak için bir tabur asker. Bu tür görüntüler halkı korku ve paniğe sürükler. Hiç hoş değil

71
148
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Sana taş atan suçluyu gizlemeye çalışan lar mı halk?

yanıt58
yanıt24
Merve Ömerce:

Orası tam bir terör yuvası hepsi PKK destekçisi tabi ki de o şekilde gidecekler canlarını sokakta bulamadılar ya yardım ederken iyi PKK ya yakalanınca kötü

yanıt57
yanıt43
Halit:

klevye başından yazmak kolay askerde gereksiz bir şey yapılmaz her şeyin karşılığı vardır

yanıt32
yanıt11
Süleyman Koç:

suçlu tek polisle göz altına alınamayacak kadar tehlikeli olabiliyor,hatta çevresindeki insanalrında suça bulaşma ihtimalleri olduğu için böyle güvenlik önlemi tam olarak yakalama kararı alınır.şahsen halktan biri olarak kormadım ben niye korkayım, asker benim askerim suçluyu yakalamaya gitmiş yada gelmiş

yanıt11
yanıt5
Sanane Adımdan :

ASKER HATALI HAVAYA SIKICAGINA TAŞ ATANLARA SIKMASI GEREKİRDİ

131
78
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Taş atana sıkılsaydı mermi keşke. Nasıl bir halk halk değil sanıırm bir aşiret veya aile. Suçluyu vermemek için direnmek nedir AskereTaş atmak nedir ?

138
66
yanıtYanıtla
Demir Acer :

askere vatan haninleri ve casuslar saldirir ve tas atmislar asler karanfilmi versin bunlara

147
54
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title