Haberler

İcra memurunu yaralayan avukat mahkemeden adalet istedi

Güncelleme:

Kocaeli'de dosyadan haksız şekilde kendisini azlettirdiği iddiasıyla icra memurunu tabancayla yaralayan avukat, "Suç işledim ama öldürmeye teşebbüs etmedim. Kendisini cezalandırmak istedim. Bana şans tanıyın, adalet istiyorum. 17 aydır basit yaralama sebebiyle tutukluyum" dedi.

Kocaeli'de dosyadan haksız şekilde kendisini azlettirdiği iddiasıyla icra memurunu tabancayla yaralayan avukat, "Suç işledim ama öldürmeye teşebbüs etmedim. Kendisini cezalandırmak istedim. Bana şans tanıyın, adalet istiyorum. 17 aydır basit yaralama sebebiyle tutukluyum." dedi.

"BENİ MAĞDUR ETTİ"

26 Aralık 2022 yılında Kadıköy Mahallesi Ilgaz Sokak'ta icra memuru Bünyamin Alyakut, işe gitmek için evinden çıktığı sırada silahlı saldırıya uğradı, şahıs ise olay yerinden kaçtı. Alyakut yaralı halde hastaneye kaldırılırken, zanlının avukat Teoman E. olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Teoman E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İfadesinde, Bünyamin Alyakut ile birlikte iş takibi yaptıklarını söyleyen sanık Teoman E., "Bünyamin müvekkilime beni azlettirmek suretiyle mağdur etti, hakaret etti. Dosyadan haksız yere azlettirildiğim için icra takibi açtık, Bünyamin mahkemeyi yanıltarak mahkemede yalan tanıklık etti, kendisini bu sebeple vurdum" ifadelerini kullanmıştı.

"BANA ŞANS TANIYIN, ADALET İSTİYORUM"

Olaya ilişkin açılan davanın duruşması, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık Teoman E. ve taraf avukatları katıldı. Savunması için söz hakkı verilen tutulu sanık Teoman E., "17 aydır tutukluyum. Kaçmadım, olay sonrasında polisi ve ambulansı ben aradım. Suç işledim ama öldürmeye teşebbüs etmedim. Öldürmeye teşebbüs etseydim ayaklarına hedef almazdım. Kendisini cezalandırmak istedim. İsteseydim kaçardım ama kaçmadım. Olayın başından beri sakin davrandım, olay neyse onu anlattım. Bana şans tanıyın, adalet istiyorum. 17 aydır basit yaralama sebebiyle tutukluyum. Ailem mağdur durumdadır, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, kati raporunun beklenilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İcra Memuru Kocaeli Güvenlik Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

500

Yorumlar (8)

Murat Celik:

Adalet istiyormuş adaleti vurarak Sen mi veriyorsun

59
13
yanıtYanıtla
VEFA:

Basit yaralama suçundan Avukat olmasaydı, yaralanan icra memuru çoktan tahliye edilmişti. Avukat diye ayrımcılık yapılmamalı, hakkı yenilmemelidir. Kantarın ayarını bozarsanız, o kantar gün gelir sizi de tartar.

16
40
yanıtYanıtla
VEFA:

Avukatta insandır. Hiçbir Avukat çok büyük bir haksızlık karşısında kalmadıkça böyle bir tepki vermez. Ne kendini ne de mesleğini riske atmaz. Kınayanlar için gelsin, hayatın güzel yanlarından biri de insanları kınadıkları yerden sınamasıdır.

yanıt8
yanıt39
VEFA:

Son mesaj çok da konuyla alakalı olmadı. Bence sen konuyu yeterince anladın. Zırva tevil götürmez.

yanıt2
yanıt21
yasin yaşaran:

İCRA MEMURU TUTUKLU DEĞİL

yanıt5
yanıt0
Soyka Soykan:

Çok mu biliyorsun sen. çok mu komiksin yaa. memur olsa tahliye edilirmiş. Yok öyle bişey muz cumhuriyeti değil burası kovuşturma tutuklu yapılması gerekiyor ki tutukluluk halinin devamına karar verilmiş.

yanıt5
yanıt0
BARBAROS:

Adalet mi? Ondan kalmadı hehe

2
1
yanıtYanıtla
ali gökşen:

Hukukçu devleti.. hepsi sütten çıkmış akkasik gibi temiz..

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title