Haberler

Kırklareli'nde Kaçakçılık Operasyonunda Binlerce Tarihi Eser Ele Geçirildi

Güncelleme:

Kırklareli'nde polis ekipleri tarafından düzenlenen kaçakçılık operasyonunda Roma, Anadolu, Osmanlı ve Pers dönemlerine ait binlerce tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda ayrıca tabanca mermisi ve av tüfeği fişeği de bulundu.

Kırklareli'nde polis ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda tarih eser niteliğinde 8 bin 568 obje ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, kentte bir evde tarih objeler olduğu bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis ekiplerle bir adrese operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda Roma, Anadolu, Osmanlı ve Pers dönemlerine ait 6 bin 41 sikke, mühür yüzük, madeni para, broş, hayvan biçimli kap, kandil, demir mühür, hokka, yüzük, bileklik, rozet, dirhem, kapı tokmağı, mıh, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait kitap, heykel gibi tarihi eser niteliğinde 8 bin 568 obje bulundu, 30 adet tabanca mermisi, 14 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kırklareli Osmanlı Roma Gözaltı Operasyon Kaçakçılık 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title