Haberler

İşkence sonucu ölen Özge'nin annesi: Dayaktan felç kalan kızımı 4 ay bir odaya kilitlemişler

Güncelleme:

Balıkesir'de ailesi tarafından darp edilip vücudunda sigara söndürülerek işkence edilmiş halde bulunduktan 10 gün sonra hayatını kaybeden Özge Sevinç'in anne ve babası savcılığa giderek şikayetçi oldu. Acılı aile, kızlarını bir odaya kapatıp işkence eden şahısların en ağır cezayı almalarını istiyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki bir evde, 13 Temmuz günü yarı baygın halde bulunan ve darbedilip, kollarında sigara söndürüldüğü ortaya çıkan Özge Sevinç (27), hastanedeki tedavisinin ardından götürüldüğü Kütahya'nın Simav ilçesi Karapınar köyündeki baba evinde 23 Temmuz günü, yaşamını yitirmişti. Yürütülen soruşturmayla ilgili anne Gülfer Aktaş ve baba Ali Aktaş savcılığa giderek şikayette bulundu.

"BENİM ÇOCUĞUM ÇOK ACI ÇEKİP ÖLDÜ"

10 günlük yaşam mücadelesinin sonunda hayatını kaybeden genç kadının anne-babası kızlarının işkenceyle öldürülmesiyle ilgili Simav Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetçi oldu. Savcılık, dosyayı yetkisizlik kararı ile Sındırga Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Sevinç'in babası Ali Aktaş ile annesi Gülfer Aktaş, yaşadıkları Simav'dan Sındırga'ya giderek, savcılığa şikayetçi olarak ifade verdi. Çift savcılığa Özge'nin kandırılıp kaçırıldığını ardından yaşlı bir kişiyle evlendirildiğini, gördüğü işkence nedeniyle felç kaldığını ve 4 ay boyunca bir odaya kilitlendiğini ileri sürdü. Anne Gülfer Aktaş, "Kızımı odunla, sopayla dövmüşler. Vücuduna sigara basıp, boğazını sıkmışlar. Benim çocuğum çok acı çekip, öldü. Su bile içemeden öldü. Yaşadıklarını ölmeden önce bize anlattı. Elimizde görüntüler var" dedi.

"KIZIMI KANDIRIP KAÇIRMIŞLAR"

'Baba Ali Aktaş, 2 çocuk annesi kızının Akhisar Zeytinliova'da yaşayan İ.U. ile evliyken Cihan B. tarafından kandırılarak Sındırga'ya götürüldüğünü anlatarak, "Kızım küçük yaşta geçirdiği havale nedeniyle biraz saftı. İlk eşiyle evliyken, olaydan 3 yıl önce Cihan B. kandırıp, Sındırgı'ya götürüyor. Daha sonra Cihan denilen kişi başka bir nedenle hapse giriyor. Kızımın yanına gittim, Ahmet S. isimli kişi sürekli evdeydi. Cihan B'nin annesi Elif B.'ye 'Dünür bu adam 60-70 yaşlarında, 24 saat evde ne yapıyor?' diye sordum. Dostları olduğunu ve kendilerine yardım ettiğini söyledi. Cihan B. hapse girince kızım yanımıza dönmek istiyor ancak Elif B. kızımı dövüp, nisan ayında Ahmet S. ile evlendiriyor. Bizim sonradan haberimiz oldu. Kızımıza ulaşmak istediğimiz de bize, 'Görüşmek istemiyor' diyorlardı. Tüm bu yaşananlar dört ay içinde oldu" dedi.

"AYRILMAK İSTEYİNCE DÖVÜLDÜ"

Anne Gülfer Aktaş ise şunları anlattı: "Kızım ayrılmak isteyince Ahmet S. kızımı dövüyor, kızım felç geçiriyor. Kızıma telefonla ulaştım, 'Anne konuşamayacağım, çok hastayım' dedi. Geçişler serbest kalınca, yanına gittim. Kızımın Ayşe ve Cengiz adlı 2 kişi tarafından Yılmaz A'nın evine götürüldüğünü öğrendim. O eve gidip kızımı götürmek istedim. Bana, 'Gelmeyeceğim' dedi. Ertesi gün tekrar gittim. Baygın haldeki kızımı ambulansla hastaneye getirdim. Kızım darbedildiğini söylemesine rağmen ifadesini alınmadı. 'Balıkesir'e gidin' dediler. Merhem ve ağrı kesici verip taburcu ettiler. Köye geldik çocuğum 2 gün sonra vefat etti."

"DÖRT AY ODAYA KİLİTLEYİP İŞKENCE ETMİŞLER"

Anne Gülfer Aktaş, "Kızımı odunla, sopayla dövmüşler. Sigara basıp, boğazını sıkmışlar. Çocuğunu evlatlık vermek istemişler. Bunların hepsini ölmeden önce bize anlattı. Elimizde görüntüler var. Bunları da mahkemeye sunacağız. Bizim isteğimiz bu kişilerin cezalarını çekmeleri. Benim evde 1 yaşında torunum var. Benim çocuğum çok acı çekip, öldü. Su bile içemeden öldü. Boğazından su geçmiyordu. Bir kere kiraz götürmeye gittik; 'Balıkesir'de hastanede' dediler, görüştürmediler. Sonra bize, kilitli odada olduğunu söyledi. Dört ay kilitli odada tutmuşlar. Kızım bize ilk eşinden olan oğlunun babasının yanında kalmaya devam etmesini söyledi. Ancak kızını Cihan ve Elif B.'ye bırakmamamı, ona da zarar vereceklerini söyledi. 'Anne benim çocuğuma sahip çıkın, kimseye vermeyin' dedi. Çocuğumuzun vasiyetine saygı duyuyorum. Torunum bana 'anne' diyor. Onu bırakmayacağım, o benim Özgem. Onlar benim kızımı yaktı, Allah'ta onları yaksın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

kızım dizisi Balıkesir 3. Sayfa Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (32)

Hoca:

Doktorlarımız çok beceriksiz.

22
5
yanıtYanıtla
Realist:

Masum anadolu köylüsü, ama sizi ayakta ...ker.Bunlar oy verirken en müslüman olurlar

10
15
yanıtYanıtla
Derdest:

Bunu yapanlara selam verende şerefsiz.

21
2
yanıtYanıtla
Hastane:

Ağrı kesici veripebr yollamak nedir bu kadar ciddi bir durumda ya hastanenin ve o doktorun da ihmali var yeterli dikkati ve özeni gostermemisler

19
2
yanıtYanıtla
hastaneye bak:

agir yarali bi hastaya agri kesici verip ahirete göndermisler bizim cooook ama cok cefakar saglikcilarimiz

13
6
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Türk halkına 3 çocuk yapın diye diye mangalda kül bırakmayanlar,ın toplumu yıllarca yanlış yönlendirdikleride iyice anlaşıldı sanırım,,,öyle diyeceklerine bir çocuk yapın ve onu dört dörtlük yetiştirin deselerdi daha isabetli olurdu..Allah ülkemize ileriyi iyi gören basiretli yöneticler nasip eylesin.

12
6
yanıtYanıtla
DÜRBÜNSÜZ:

SENİN GİBİ GERİZEKALILAR ÇOK. BEYNİN GELİŞMEMİŞ SENİN

yanıt2
yanıt9
Mert:

Ya bu olaya bari siyaset karıştırma insafsizlik yapma kalbin taştan kesin kemalistsin sen

yanıt6
yanıt9
Kasap Hamdi:

Aynen Katılıyorum Dür Dayı.

yanıt5
yanıt3
Meltem:

Teşekkür ederim dürbünlü amca.

yanıt3
yanıt5
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title