Haberler

HDP'li milletvekilinin PKK'lı oğluna 9 yıl 7 ay hapis cezası

Güncelleme:

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu PKK'lı terörist Yoldaş Selim Çelik, tutuklu yargılandığı davada 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hatay'daki Amanos dağlarına paramotorla inen Çelik, 21 Ekim 2020'de güvenlik korucularının düzenlediği operasyonda yakalanmıştı.

Paramotorla geldiği Hatay'daki Amanos Dağları'nda 2 uzun namlulu silah, 1 tabanca ve çok sayıda mühimmat ile yakalanan PKK'lı Yoldaş Selim Çelik hakkında Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması görüldü. Sanık Çelik duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

GRİ KATEGORİDE ARANIYORDU

Amanos Dağları'nda 21 Ekim 2020'de güvenlik korucularının düzenlediği operasyonda 1 terörist ölü, 1 terörist ise sağ olarak ele geçirilmişti. Sağ yakalanan teröristin eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı ve 24'üncü dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in 'gri' kategoride aranan oğlu 'Savaş' kod adlı Yoldaş Selim Çelik olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Halkların Demokratik Partisi Amanos Dağları Hatay PKK 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (11)

oguz:

ben bu yargı sistemini hiç anlamadım anlayamayacagım terörist gri kategorıde ödül gibi ceza normal bir vatandaş adam öldürse agırlaştırılmış müebbet alır birde gri listede

34
2
yanıtYanıtla
siskentli gezgin:

Dünyanin hiç bir ülkesinde böyle bir durum ile karşılaşmanız imkansız. Yazık bu devletin ekmeğini yiyip suyunu içip hayinlik edene.

27
2
yanıtYanıtla
ÖMER ÇELİK:

Niye teslim alıyorsunuz ki??

9
0
yanıtYanıtla
umity:

paramotora koyup geri yollasalarmış

7
0
yanıtYanıtla
Fakır:

tiplere bak hele

4
1
yanıtYanıtla
Halit Dursun:

hmmm niye güvellik gücleri gebertmemis ....

2
0
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Yakını, akrabası dağda olanın mecliste işi ne???

1
0
yanıtYanıtla
Ali Kaçkar:

9yıl 7 aymı,eylemi başarılı olsa onlarca insanı öldürecek teröriste bu kadar cezamı. Ee bu 5 yıl yatıp çıkacak. Bumu terörle mücadele. Terör neden bitmiyor işte açıklaması

1
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bu nasıl iştir kardeşim bu ne biçim ülke milletvekilinin oğlu terörist .babasıyla beraber Atacan haini içeri birinin terörist nişanlısı olur birinin terörist oğlu olur bu nedir böyle ya milletin parasıyla millete kurşun sıkıyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Ufuk Demir:

6 aya kalmaz çıkar

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title