Haberler

Ermeni protestoculardan çirkin provokasyon! Azerbaycan'ın büyükelçiliğine saldırıp Aliyev ve Erdoğan fotoğrafları yaktılar

Güncelleme:

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da kayıplar verilirken, Fransa'nın başkenti Paris'te çirkin bir provokasyona imza atıldı. Azerbaycan Büyükelçiliğine saldıran Ermeni protestocular, ellerindeki bayraklarla binanın içine girmeye çalışarak kapıları tekmeledi. Aliyev ve Erdoğan'ın fotoğraflarını da yakan protestocular hakkında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı açıklama yaparak suç teşkil eden görüntüler hakkında Fransa'ya gerekenin yapılması çağrısında bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te Ermeni protestucular Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı. Ellerinde Ermenistan bayrakları ile büyükelçiliğe girmeye çalışan saldırganlar, büyükelçiliğin kapısını tekmeledi ve yumrukladı.

İÇERİ GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Saldırı sırasında büyükelçilik binasının içinden kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerinde ise bir büyükelçilik çalışanının tek başına binaya girmeye çalışan saldırganları kapıyı tutarak engellediği görüldü.

SALDIRI ANLARI KAMERADA

Azerbaycan'ın Fransa Büyükelçisi Rahman Mustafayev sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırı anına ait güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak, "Fransa'da yaşayan Ermeni fanatikler Paris'teki Azerbaycan Büyükelçiliği binasına saldırdı. Ama Ermeni barbarları bir kenara bırakalım. Sayın Emmanuel Macron, elçilikleri korumayan ve güvenliğimizle ilgili haklı taleplerimizi görmezden gelen Fransa'ya yazıklar olsun" dedi.

Fanatik Ermeniler, Azerbaycan'ın Fransa Büyükelçiliğine saldırdı

BARİKATI SÖKTÜLER

Olaya ilişkin görüntüde, büyükelçiliğin önünde aralarında Ermenistan bayrağını omuzlarında taşıyanların da bulunduğu kalabalık bir grup görülüyor. Görüntüde binanın önündeki barikatı sökerek geçen 2 kişi, binanın kapısı olduğu tahmin edilen yeri tekmeliyor ve barikatla kapıyı kırma girişiminde bulunuyor. Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından paylaşılan bir görüntüde de büyükelçilikten bir kişinin sopayla, kapıyı açıp binaya girmeye çalışan protestocuları kovalaması dikkati çekti.

ALİYEV VE ERDOĞAN FOTOĞRAFLARINI YAKTILAR

Binaya yumurta ve taş atan Ermeniler, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını yaktı.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ'NDEN YANIT

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yurt dışındaki Azerbaycan büyükelçiliklerine, Ermeni grupların saldırı girişiminde bulunmasına tepki gösterdi ve girişimlerin olduğu ülkelerin, ilgili kurumlarından görevlerine sorumlu bir şekilde yaklaşmaları talep edildi.

VANDALLIK EYLEMLERİNİN ARAŞTIRILMASI TALEP EDİLDİ

Bakanlığın açıklamasında, son günlerde Azerbaycan'ın yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarının binalarına yönelik Ermeni topluluklarının saldırı girişiminde bulunmasının ciddi endişeye yol açtığı belirtildi. Açıklamada vandalizm ve terör unsurları içeren girişimlerin, diplomatların can ve mallarına zarar vermeyi amaçladığı ve bu nedenle suç unsuru meydana getiren eylemler olarak nitelendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Radikal Ermeni grupların suç teşkil eden eylemlerini şiddetle kınıyor ve ilgili ülkelerde bu tür provokasyonları önlemekle mesul kurumların görevlerine sorumlu bir şekilde yaklaşmasını bekliyoruz. Azerbaycan, radikal Ermeni gruplarca gerçekleştirilen vandallık eylemlerinin ilgili devletlerin kolluk kuvvetlerince araştırılmasını ve bu suçları işleyenlerin yaptıklarının hukuken değerlendirilmesini talep ediyor." ifadelerine yer verildi.

Fanatik Ermeniler, Azerbaycan'ın Fransa Büyükelçiliğine saldırdı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Azerbaycan Fransa Paris Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (7)

Tekin Atak:

Fransa'da hicmi müslüman türk yok gidip bu Ermenileri konsolosluğun önünde gomseydiler.

14
5
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Ermenistan ve Yunanistan egemenliğini süper güçlere kaptırmış dünya dilencisi, ezik iki millet, ancak bu tip saldırılar yaparlar, 1,5 Milyon yaşlı nüfus ile Türkiye'ye ne yapabileceksin ahmak Paşinyan, aklın olsa sınırları açar halkının refahını yükseltirsin ..

10
3
yanıtYanıtla
Teo Yüksel:

Fransa'da ki gurbetçilere sesleniyorum gereğini yapın bu saldırıyı bunların yanına bırakmayın Ermeni büyükelçiliğinin yolunu mu bilmiyorsunuz

6
7
yanıtYanıtla
Osman :

Sonuna kadar Erdoğan diyorum Demekki doğru yoldayız

3
1
yanıtYanıtla
Mustafa bugra:

Azkaldi bizde giricez Ermenistan'a sabretsinler

1
1
yanıtYanıtla
hayalet dansçı :

barbarlıkları hiç bir şey çözmeyecek. ermenistana rusya ve amerika destek vermese hiç bir şey. zaten içine kapanmaktan dünyayla irtibatı kalmamış neredeyse problem amerika ve franso senatolarında lobileri var. biz onların ne halt olduklarını biliyoruz. boşa kürek çekiyorlar batacaklar inşallah.

0
0
yanıtYanıtla
Sezayi Argüden:

Yani illede bisey bulacak illede amacı neymiş adam 21 senedir amacı belli ülkesini ve halkını ileriye tasimak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title