Haberler

Üzerinden 16 bin TL çıkan dilenciden şaşırtan savunma

Güncelleme:

Bursa'da üzerinden 16 bin TL çıkan dilenci, paraların sorulması üzerine "Dilenerek kazanmadım, bunlar benim engelli maaşım" diyerek paraları geri istedi. Şahısa Kabahatler Kanunu kapsamında 124 lira ceza kesildi.

Bursa'da zabıta ekiplerinin operasyonunda 65 yaşındaki dilencinin üzerinde 16 bin 112 TL para, 3 adet bıçak 3 adet tornavida ve 3 adet para çantası ele geçirildi. 1 günde 16 bin 112 TL toplayan dilenci, " Ben engelliyim üzerimdeki paraları bana devlet yatırdı, bunlar benim engelli maaşım. Çantamdan çıkan bıçaklarla meyve doğruyorum, tornavidalar ile de bisikletimi tamir ediyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin ana noktalarında dilenci operasyonu gerçekleştirdi. Farklı noktalarda dilenirken yakalanan vatandaşlar, Zabıta Amirliği'ne getirildi. Burada yapılan üst aramasında 63 yaşındaki Ahmet Y.'nin üzerinden çıkan paralar görevlileri şaşkına çevirdi. Üzerinde 20, 50, 100 liralık banknotlar halinde 16 bin 112 lira çıkan Ahmet Y.'ye Kabahatler Kanunu kapsamında 124 lira ceza kesildi. Ayrıca Ahmet Y.'nin yapılan üst aramasında 3 adet para çantası, 3 adet bıçak ve 3 adet tornavida ele geçirildi.

"DİLENEREK KAZANMADIM, BUNLAR BENİM ENGELLİ MAAŞIM"

Üzerinden çıkan 16 bin 112 TL'yi dilencilikten kazanmadığını belirten ve engelli maaşı olduğunu söyleyen 63 yaşındaki Ahmet Y., " Ben garibanım dışarıda yatıyorum. Doktor bey bana rapor yazdı, o yüzden bana engelli parası veriyorlar. Engelli maaşımı çalmasınlar diye yanımda taşıyorum. Ben bu paraları dilenerek kazandıysam Allah bin defa çarpsın beni" diye konuştu.

"BIÇAKLARLA MEYVE DOĞRUYORUM"

Yakalanan dilencinin üst aramasında 1 günlük hasılat olarak değerlendiren 16 bin 112 TL'nin yanı sıra 3 adet bıçak ve 3 adet tornavida ele geçirildi. Basın mensuplarının bıçak ve tornavidaları neden taşıyorsunuz demesi üzerine dilenci Ahmet Y., "Ben yalnız yaşıyorum kimse bana yemek vermiyor o yüzden yanımdaki bıçaklar ile meyve ve ekmek kesiyorum diğer tornavidalar ile de bisikletimi tamir ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Zabıta Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (8)

YENİ DİLENCİ:

KARAR VERDİM BENDE 12 SAAT ÇALIŞMAK YERİNE DİLENCİ OLUCAM 16 BİN TL BENİM 1, 5 SENELİK MAAŞIM ADAM 1 GÜNDE TOPLUYO VAYY BEE

7
0
yanıtYanıtla
King:

Ilk iş bu asalagın engelli maaşını kesmek olmali,onu haketmiyor d3mekki

5
1
yanıtYanıtla
yazık:

ya 124 lira çok fazla nasıl ödeyecek adam onu

5
0
yanıtYanıtla
Ad ad:

Madem öyle Bankada maaşını neden tutmuyorsun yalancı herif.

5
0
yanıtYanıtla
TELESKOP:

Meyve dograyip bisikletmi tamir ediyorsun yoksa firsatini bulunca bir yerlerimi soyuyorsun. Bir tane bicakla bir tane tornavida yetmiyormu.

4
0
yanıtYanıtla
melo:

Hep dilencilerin üzerinden 100.000 çıkınca günlük 100.000 kazandığını düşünerek yargısız infaz olurdu. Ama burada görülmüş günlük öyle her dilenci 100 000 ler kazanmıyor mesela bu dilencinin topladığı yardım günlük 16000 lira gibi görece cüzi bir miktar.

3
0
yanıtYanıtla
celal:

nedense zengin dilencilerin hepsi bursada

1
0
yanıtYanıtla
Spor Sever:

Madem 16bin liran var maaşın var ne dileniyon dememiş mi kimse

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title