Haberler

Bitlis'te köpeğin ısırdığı iki çocuktan biri kuduz nedeniyle yoğun bakıma alındı

Güncelleme:

Bitlis'te 5 hafta önce köpek ısırması sonrası kuduz şüphesiyle Ankara'da tedaviye alınan iki çocuktan birinde virüs tespit edildi. Kuduz tanısının kesinleştiğini söyleyen Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, hırçın davranışlar sergileyen çocuğun sudan korktuğunu, yoğun bakımda tedaviye alındığını belirtti.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpek ısırması sonucu kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılan 2 çocukla ilgili yeni gelişme yaşandı. Ankara'da tedavileri devam eden çocuklardan birinde kuduz virüsüne rastlanmadığı öğrenildi. Kuduz belirtileri gösteren 10 yaşındaki Mustafa Erçetin'in ise negatif çıkan ilk iki testinin ardından son testte virüs tespit edildiği belirlendi.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Çocuğun durumuna ilişkin basın mensuplarına son bilgileri aktaran Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, 19 Ekim'de çocuğun ısırılan kolunda uyuşma başladığını söyledi. Adilcevaz'da aşı olan çocuğun daha sonra Hacettepe'ye getirildiğini, ilk tetkiklerde çocuğun sudan korktuğu ve tükürük salgısının arttığının belirlendiğini dile getiren Cengiz 21 Ekim'de yoğun bakıma alındığını belirtti.

SON TESTTE KUDUZ VİRÜSÜ ÇIKTI

Çocukta hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar gözlemlediklerini kaydeden Cengiz, hastadan alınan numunelerin veteriner enstitüsünde incelendiğini ifade ederek, "Kuduz hastalığına ait bulgular olmak üzere bunu kanıtlamak için tetkikler istedik. İlk 2 tetkiki negatif geldi, yalnız 3. örneğinde tükürükte kuduz virüsünün saptandığı belirtildi. Tanı kesinleşti" diye konuştu.

SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANDI

Ağrıları artan hastanın uyutulduğunu, yoğun bakımda solunum cihazına bağlandığını belirten Cengiz, "Bundan sonraki süreç yoğun bakımda devam edecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bitlis Ankara Çocuk Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500

Yorumlar (3)

Hamit Gündoğdu:

İnşallah müdahale de geç kalinmamistir. Ve inşaallah sağlığına kavuşur. Çok zor bir durum..

71
0
yanıtYanıtla
Halit:

maalesef o süre aşıldımı kurtuluşu yok ama abd de bir istisna oldu ama adamı uyutup bitkisel hayatta virüsü yok edinceye kadar uyuttular virüsü zar zor yok edip uyandırdılar oda adam perişan olmuştu belgeselini izlemiştim

16
0
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

Malesef belirti gösterdikten sonra zaten çok geç oluyor. Köpekler için bir tedbir alınması lazım.

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title