Haberler

Balıkesir haberi | Ayvalık'ta atlı jandarmalar güven veriyor

Güncelleme:

Edinilen Balıkesir haberine göre Türkiye'nin turizm alanından en önemli merkezilerinden biri olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin plajlarıyla ünlü Sarımsaklı mevkiinde görev yapan jandarma bünyesindeki atlı süvari timleri güven veriyor.

Türkiye'nin turizm alanından en önemli merkezilerinden biri olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin plajlarıyla ünlü Sarımsaklı mevkiinde görev yapan jandarma bünyesindeki atlı süvari timleri güven veriyor.

Ayvalık'ta yöre sakinleriyle ilçeye gelen yerli ve yabancı turistleri hırsızlık başta olmak üzere her türlü asayiş olaylarına karşı korumak amacıyla 2013 yılından bu yana yaz aylarında gerçekleştirilen 'Atlı Jandarma' uygulaması bu yılda sürdürülüyor.

İkisi seyis, üç personel ve üç eğitimli at ile bu yıl yine hayata geçirilen uygulamayla, Sarımsaklı Plajları, Şeytan Sofrası, Badavut Plajı gibi jandarmanın motorlu araçlarının girmesine uygun olmayan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, mesire alanlarında asayiş olaylarının büyük oranda önlenmesi hedefleniyor.

Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) bünyesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Kadir, Jandarma Astsubay Çavuş Cemil Paköz ve Jandarma Kıdemli Üst Çavuş Ali Pınar'ın öncülüğünde, Gençer, Erciyes ve Gökçen isimli atlarla yapılan uygulama vatandaşlara güven telkin ederken, Atlı Jandarma Timi bölge halkının ve turistlerin de sempatisini kazanıyor.

Eğitimli ve uysal atlar Sarımsaklı Plajlarını dolduran binlerce vatandaş tarafında adeta ilgi odağı olurken, vatandaşlar ve turistler atlı jandarmalarla fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Tatilini Ayvalık'ın 17 kilometrelik kumsalıyla dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde geçiren amatör at binicisi Ekin Başkarağaç isimli genç kız, "Ben atları çok seviyorum. Zaten o yüzden de binicilik yapıyorum. Jandarmanın atlı süvarilerini ülkemizde görebilmek gerçekten çok güzel bir duygu. Üstelik süvarilerin de atları sevmemizi ve okşamamıza izin vermeleri çok hoş. Sarımsaklı Plajları'nın Yunanistan adalarına çok yakın bir noktada olmasının sonucunda ülke olarak çok daha güçlü olduğumuzun bir göstergesi olduğu gibi aynı zamanda da kumsalda yaşanabilecek herhangi bir asayiş olayında atların kum zeminde daha çabuk hareket edebilme yetenekleri de, suç teşkil edebilecek olaylara karşı caydırıcı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

İstanbul Anadolu yakasından tatil amaçlı Ayvalık'a gelen vatandaşlardan Enver Muratoğlu da hayvanların sevilmesi ve korunması gerektiğine işaret ederek, "Çünkü onlar çok güzeller. Daha önce plajlarda atlı süvariler görmemiştim. Allah razı olsun böyle atlı süvarilere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Gülfidan Aydın isimli genç bir tatilci kız ise daha önce atlı süvariler gördüğünü belirterek, jandarmanın atlı timleri sayesinde plajdaki kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Sarımsaklı da bir plaj işletmesinde görevli Şakir Ceylan isimli vatandaş ise jandarmanın atlı süvarilerinin kumsalda sürekli devriye gezdiklerini kaydederek, "Atlı timler her şeyden önce görüntü olarak da plajlara renk katıyor. Tabii ki devletin resmi bir biriminin plajda görev yapması bize de güven veriyor. Mutlu oluyoruz bu durumdan. Tatilciler atlara ve üzerinde bulunan süvarilere yoğun ilgi gösteriyorlar. Atları seviyorlar. Onlarda insanlarla kaynaşıyorlar. Ortaya da gayet başarılı bir sonuç çıkıyor" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sarımsaklı Balıkesir Jandarma Türkiye 3. Sayfa Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title