Haberler

24 yaşındaki genç kız, ölümcül karışım kurbanı oldu!

Güncelleme:

Sakarya'da yaşayan 24 yaşındaki Ayşenur Arpacıoğlu'nun, temizlik için karıştırdığı kezzap ve çamaşır suyundan çıkan klor gazından öldüğü belirlendi.

Sakarya'da yerel bir gazetede çalışan 24 yaşındaki Ayşenur Arpacıoğlu'nun temizlik yaparken ölmesi, temizlik maddelerinin tehlikesini gündeme getirdi.

Genç kızın, banyo ve tuvaleti temizlemek için karıştırdığı kezzap (tuz ruhu) ve çamaşır suyundan çıkan klor gazının solunum yolunu daraltarak nefes almayı engellediği için öldüğü belirtildi. Karasu ilçesinde geçen pazar günü 24 yaşındaki Ayşenur Arpacıoğlu'ndan haber alamayan arkadaşları polisle birlikte eve gitti. Çilingir yardımıyla eve giren polis genç kızı banyonun yanında ölü olarak buldu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Yapılan incelemede genç kızın halk arasında kezzap denilen tuz ruhu ile çamaşır suyunu karıştırarak banyo ve tuvaletleri temizlediği belirlendi. Olayla ilgili hazırlanan raporda "Hidroklorik Asit ve Hipoklorit Asit sebebiyle ortaya çıkan klor gazı zehirlenmesi normal insanlarda ölüme sebebiyet vermese bile astım ya da kronik bronşit hastalarında solunum yolunu daraltmasıyla nefes alınamamasına sebep olmaktadır" ifadelerine yer verildi.

24 yaşındaki genç kız, ölümcül karışım kurbanı oldu!

TUZ RUHUNA DİKKAT

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Selçuk Yaylacı, ev hanımları tarafından temizlik maddelerinin kullanımı sırasında yapılan hatanın üzücü olaylarla sonuçlandığına vurgu yaptı.

Doç. Dr. Yaylacı, "Çamaşır suyu ve tuz ruhu ile birlikte yapılan temizliği sağlık açısından sakıncalı buluyoruz. Tuz ruhu zaten başlı başına tehlikeli bir maddedir. Bir de çamaşır suyu ile karıştırıldığında son derece tehlikeli bir gaz ortaya çıkıyor. Oluşan gaz yakıcı ve yanıcı özelliği taşıyor. Yemek borusu ve midede yırtıklarına neden oluyor. Bunun yanında akciğere hasar veriyor ve sonucu ölüme kadar gidiyor. Ev hanımlarını bu konuda kesin bir şekilde uyarıyoruz. Bu şekilde bir temizlik son derece tehlikelidir ve ölümcül etkisi vardır" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Sakarya Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

500

Yorumlar (10)

:

Aynısını bende yapıyordum ve gerçekten artık asla yapmıycam nefes alamıyordum boğuluyordum çok berbat bir koku ve kötü bir durum oluyordu neymiş daha temiz olacakmış cidden boş işlerle uğraştığımi şu an anlıyorum çok üzüldüm Allah rahmet eylesin çok genç bir ölüm ailesine Allah sabır versin

3
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Kaldırın gerekirse bu maddeleri ub nedir ya

1
1
yanıtYanıtla
Az:

Heryerde satilmasin tuzruhu..Ellerimizin altinda ulasilmasi kolay olunca seytan kullan diye dürtüyor.. artik eskisi kadar ihtiyac yok ona ..ondan daha guzel temizleyen baska temizlik malzemeri var..rabbim ailesine dayanma gucu versin zor...

1
0
yanıtYanıtla
Denizmore:

Tuz ruhu satılmamalı, yani kezzap. Ayrıca saldırı amacıyla da kullanılıyor. Daha geçen ay bi genç kızın yüzüne kezzap attılar. Sanayide kullanım amacı varsa orada kullanılsın sadece. Satışı yasaklanmalı İnsanlarımız eğitimsiz. Eskiden okullarda ev ekonomisi dersi vardı. Eğitim sistemi şu anda sıfır. Kimsenin birşey öğrendiği yok. Halen bunu bilmeyen birsürü insan var.

1
0
yanıtYanıtla
Esatir:

Bunu denemeyen kadın yoktur. Temizlik esnasında bildiğim halde ben bile denedim. Sanırım insan kendini kaptıriyor çıkmayan birsey gördüğünde.

1
0
yanıtYanıtla
Hamza:

Üniversite öğrencisiyken bu nedenden dolayı ben de ölüyordum az daha. Ciğerlerim söndü sandım. Ne cahillik. . .

1
0
yanıtYanıtla
zeynep:

çok tehlikeli ben yanlışlıkla döktüm direk gözlerimi yaktı kapı camı açıp kaçtım hemen dışarı. öyle durumda içeride durmayın bile

0
0
yanıtYanıtla
VARANDAŞ:

YÜCE ALLAH''tan Rahmet diliyorum. AVRUPADA bu kimyasal temizlik maddelerinin kullanımı ve asla birbiriyle karıştılmaması konusunda bilgilendirme başta okullar olmak üzere her farklı alanda veriliyor. Biz halkımızı bu önemli bilgilendirme konularında çok ihmalkârız. Maalesef çok gerilerdeyiz.

0
0
yanıtYanıtla
trader:

Yazık olmuş genç yaşta. Allah rahmet eylersin.

0
0
yanıtYanıtla
F Öztop ( Kimya öğretmeni):

Tuz ruhuna hidroklorik asit denir çamaşır suyu da sodyum hipoklorit ten oluşur burada temizlik maddesinin birisi asit diğeri bazdır bu ikisi tepkimeye girerek klor gazı çıkartır ve zehirler haberi yapan olayı bilmiyor kezzap vs den bahsediyor hakkımızın doğru bilgilendirilmesi gerekir Asitlerle Çamaş suyunu karıştırmayınız tehlikelidir. Bu uyarı Tuzruhu paket şişe yada kapları üzerine büyük Punto harflerle yazdırılması gerekir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title