Haberler

2 Yılda 5 Kez Deaş Operasyonunda Gözaltına Alınan Şahıs Serbest Kaldı

Adana’da, DEAŞ operasyonunda sözde Yamaçlı Mahallesi emiri olduğu ileri sürülerek gözaltına alınan ve terör örgütüne önce 7 bin, daha sonra ise 2 bin dolar karşılığında eleman temin ettiği iddia edilen bir kişinin 2 yılda 5 kez gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Adana'da, DEAŞ operasyonunda sözde Yamaçlı Mahallesi emiri olduğu ileri sürülerek gözaltına alınan ve terör örgütüne önce 7 bin, daha sonra ise 2 bin dolar karşılığında eleman temin ettiği iddia edilen bir kişinin 2 yılda 5 kez gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği (TEM) ekipleri 8 Eylül günü DEAŞ'a yönelik olarak 9 ayrı adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Polis operasyonda, Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi sözde emiri olduğu ileri sürülen Mahmut Ö.'nün de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Polis zanlıları emniyete getirerek 12 gün boyunca sorguladı. Zanlılar sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Sözde emir olduğu ileri sürülen Mahmut Ö.'nün DEAŞ'a Yüreğir ilçesinde militan bulduğu, bunun karşılığında önce 7 bin, daha sonra ise 2 bin dolar ücret aldığı iddia edildi.

Zanlının DEAŞ'a kazandırıp Suriye ve Irak'a gönderdiği onlarca gencin bir daha dönmediği, ailelerin ise tehdit edildiği için şikayetçi olamadıkları iddia edildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Mahmut Ö. ve diğer 5 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ancak adli kontrol ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Daha önce de 4 kez gözaltına alındı

Yapılan araştırmada Mahmut Ö.'nün daha önce de terörle mücadele ekiplerinin DEAŞ'a yönelik yaptığı 4 ayrı operasyonda DEAŞ'e elaman kazandırdığı ileri sürülerek gözaltına alındığı ve 3 kez adli kontrol şartıyla, 1 kez ise mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı ortaya çıktı.

Zanlı 5. kez yine adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlının serbest kaldıktan sonra mahallede "Bizi polis gözaltına alsa da, bakın bir şey olmuyor yine serbest kaldık" dediği ileri sürüldü. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Adana Emniyet Müdürlüğü Yüreğir Yamaçlı Eylül 3. Sayfa Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title