Haberler

2B Sorunu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2B ve Varsak'taki tarım alanı problemleriyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere 40 mahallenin muhtarıyla birlikte Ankara'ya gitti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2B ve Varsak'taki tarım alanı problemleriyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere 40 mahallenin muhtarıyla birlikte Ankara'ya gitti. Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tütüncü, 15 gün önce düzenlenen toplantıda muhtarların, mülkiyet problemleriyle ilgili Ankara'ya gidilmesi talebi üzerine 40 muhtar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Üzeyir Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sağdur, Osman Yılmaz, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile birlikte Ankara'ya gitti.

Heyet Ankara'da, kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri ve Varsak'ta imarlı parsellerin tarım alanına dönüştürülmesine ilişkin sorunlarla ilgili görüşmelerde bulunacak. Heyet, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Selim Köşger ile bir araya gelecek. AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da muhtarları, genel merkez binasında kabul edecek. Ankara ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Başkan Tütüncü, Kepez'i, muhtarlar ile birlikte yönettiklerini söyleyerek, muhtarların, mahallelere hizmetleri birlikte götürdükleri 'yol arkadaşları' olduğunu kaydetti.

Ankara ziyaretinde, Kepez'in en önemli problemi olan 2B'nin çözümüne yönelik çalışmalar hakkında bilgi almaları için muhtarları, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile bir araya getireceklerini ifade eden Tütüncü, bu önemli süreçte hangi çalışmaların yapıldığını muhtarların, birinci ağızdan öğrenmiş olacaklarını vurguladı. Tütüncü, bu gezide Varsak bölgesindeki mahallelerin muhtarlarının da, imarlı alanların tarım alanına dönüştürülmesi sıkıntısı konusunda mağdur olan vatandaşların taleplerini dile getirme imkanı bulacaklarını bildirdi. Bu problemle ilgili bürokratik işlemleri tamamladıklarını, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı 25 bin ve 5 bin ölçekli imar planlarının altlığını hazırlamaya başladıklarını belirten Tütüncü, bu problemle ilgili kamu yararı kararının alınabilmesi konusunda Mahalli İdareler Genel Müdürü Selim Köşger ile görüşme yapacaklarını anlattı.

Kepez Belediye Başkanı, AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da heyeti, genel merkez binasında kabul edeceğini dile getirdi. Muhtarların problemleriyle ilgili birinci ağızdan bilgilenmeleri adına yapılan bu geziyi çok anlamlı bulduğunu belirten Tütüncü, şu açıklamalarda bulundu: "Belediye başkanı olarak bu kentin her şeyi ile sorumluyuz. Büyükşehirin, merkez ilçenin ya da merkezi idarenin görevidir, diye bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadık. İlçemizi ilgilendiren her problemle bire bir ilgilendik. Bunlar için inisiyatif kullandık. Arayışlarda bulunduk. Bu kararlılığımızı sürdüreceğiz. Belediye başkanı olarak merkezi idare ile ilçemizdeki muhtarlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz. "

Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş de, Ankara ziyaretiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Muhtarlarımızın, yapılan çalışmaları Ankara'da ilk ağızdan duymaları daha iyi olacak. Bazı muhtarlarımızın kafasında, başkan bu konuları Ankara'da görüşmüyor mu, gibi düşünceler olabilir. Ben öyle olmadığını düşünüyorum. Bu gezinin de bu düşünceleri ortadan kaldıracağına inanıyorum. Sayın Tütüncü, bu konularda çok duyarlı. Problemlerin çözümüyle ilgili yapılan çalışmaları bire bir takip ediyor. "

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title