Haberler

"28 Şubattan Günümüze Medyamızın Asker ve Siyaset İlişkisi"

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği

(GESİAD) ile Medialog Platform tarafından düzenlenen "28 Şubattan Günümüze Medyamızın Asker ve Siyaset İlişkisi" konulu panel İl Özel İdare Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Burç FM Analiz Programı yapımcı ve sunucusu Erkam Tufan Aytav'ın yaptığı panele, Star Gazetesi Yazarı Ergün Babahan, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Baydar ve Radikal Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını GESİAD Başkan Yardımcısı Erhan Topçuhasanoğlu'nun yaptığı panelde, 28 Şubat sürecinde asker-medya ilişkileri ve yaşanan olaylar dile getirildi.

1990'lı yılların başında Türkiye'de medyanın, özellikle reklam gelirleriyle hükümetleri sıkıştıran önemli bir güç haline dönüştüğünü belirten Yavuz Baydar, 3 Kasım 2007 seçimlerinde vatandaşların bu gidişata (dur) dediğini, ölçüsüz güç kullanımının halen devam ettiğini savundu.

Baydar, "Toplumda 28 şubat sürecinden bu tarafa değişen bir çok şey var. Vatandaş uyandı. Asker - medya ilişkisine ve anti demokratik yaklaşımlara vatandaşlar 3 kasım 2007 seçimlerinde (dur) dedi. Ancak halen değişmeyen bazı şeyler var. Bugün hala bir medya grubu, Türkiye'deki tüm reklam gelirlerinin yüzde 65'ini kontrol ediyor. Bu düzen yanlış. Bunun değişmesi gerekiyor" dedi.

Gazeteci Ergün Babahan da 28 şubat sürecinde yazı işleri müdürlüğünü yaptığı bir gazetenin yazı işleri toplantısında manşet atmayı planladıkları konuyla ilgili görüş alışverişi yaptıkları sırada, Ankara temsilcileri tarafından kendilerine (Genelkurmay bu haberi manşet yapmanızı istemiyor) şeklinde telefon geldiğini ve bu olaya çok şaşırdıklarını söyledi.

Oral Çalışlar ise 28 şubat sürecinde ön saflarda olan gazetecilerin hala aynı yerlerinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Dün en önde olanlar, bugün yine en öndeler. 28 Şubat döneminde medyada üst düzey yöneticilik yapanlar bugün yine aynı yerlerinde duruyorlar. 28 Şubat öncesi ve sonrasını ele aldığımızda en az değişen kurumun medya olduğunu görüyoruz. Medya hala şeffaf değil. Türk medyasında 12 Eylülden sonra büyük bir değişim yaşandı. Önceden gazeteler gazeteciler tarafından çıkartılırdı. Gazeteler para kazanırdı. 12 Eylül'den sonra olay değişti. Patronlar, büyük holdingler gazete, televizyon sahibi oldular. Gazetelerin televizyonların kar edip etmemesine bakmadan çıkmaya başladı."

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title