Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ve AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mardin Emniyet Müdürü  Lütfullah Uğur Pekcan, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ve AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, bir ülkenin sürekli değişen ve kendini yenileyen dünya ülkeleri arasında değişime ayak uydurabilmesi ve rekabet gücünü artırabilmesinin ancak eğitimli bir toplumla mümkün olacağını belirtti.

Eğitim sorunlarını çözen milletlerin kültür, sanat,bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkındığını ve ilerlediğini vurgulayan Miroğlu,mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin hedeflerine ulaşması milli ve manevi  değerlerine bağlı,ilim ve İrfan sahibi,çağın rekabet gücüne ayak uydurabilen nitelikli nesillerin yetişmesine bağlıdır.ülkemizin kalkınmasında ihtiyaç duyulan nesiller;eğitim kurumlarımızın değerli aktörleri olan,bu ulvi mesleği ifa eden kıymetli öğretmenlerimiz sayesinde yetişecektir."

Milletvekili Çankırı ise, çocukların ve gençlerin geleceklerine en iyi şekilde yön verebilecek tek unsurun öğretmenler olduğunu kaydetti.

Yeni nesillerin sürekli değişen ve yenilenen bir ülkenin yegane temsilcileri olabilmeleri için bilgi birikimi ile dolu olmaları gerektiğine işaret eden Çankırı, şunları belirtti:

"Buda iyi bir eğitimden geçer. Bilgi ile donatılmış bir neslin yaptıkları yada yapabilecekleri o ülkenin eğitim kalitesini ortaya koymaktadır. Bu kaliteli nesli ortaya koyabilecek tek varlık öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz eğitimci sıfatıyla yeryüzünün her parçasında iz bırakmayı başarmışlardır. Bu anlamda öğretmenlerimiz, insan topluluğunun en fedakar ve en değerli varlıklarıdır. Anne baba değerinde olan öğretmenlerimiz çocuklarımızı gönül rahatlığıyla teslim edebileceğimiz değerlerin başında geliyor. Onlara saygı ve sevginin en güzelini vermemiz gerekir. "

Emniyet Müdürü Pekcan da, çocukları ve gençleri geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerin, toplumsal geleceğin en büyük güvencesi olduğunu belirtti.

Ülkede bugün ulaşılan seviyede, milletçe elde edilen başarıda ve kat edilen mesafede en büyük emeğin, ülkenin her noktasında, her kademede büyük bir özveri ile fedakarca görev yapan öğretmenlere ait olduğunu belirten Pekcan, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigane kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin her zaman güvenli ortamlarda eğitim ve öğrenimlerini devam ettirebilmeleri için Emniyet Teşkilatı olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışmalarımızı büyük duyarlılıkla sürdüreceğiz."

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, öğretmenler gününde, öğretmenlik mesleğinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin en yoğunluklu olarak ortaya konulduğu, öğretmenlik mesleğinin itibarının artırılması için en güçlü vurguların yapıldığı ve öğretmenliğin kutsiyetini açığa çıkarak duygusal atmosferlerin yaşandığı en önemli günlerden ve en güzel imkanlardan biri olduğunu ifade etti.

19. Milli Eğitim Şurası'nda tartışılan, karar altına alınan ya da üzerinde çalışma yapılmasına karar verilen hususların bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerinin altını çizen Değer, "Öğretmen, eğitim hizmetinin merkezindedir. Öğretmeni dikkate almadan verimli ve başarılı bir eğitim hizmeti verilemez. Öğretmenlerin gönülden iştirak edecekleri, kökü derinlerde bir Öğretmenler Günü özlemiyle; tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarının çözüldüğü ve Öğretmenler Günü'nün sivilleştiği günler diliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, dünyanın en kıymetli varlıkları olan öğretmenlerin, çocukların teslim edilebilecek en güvenilir eller olduğunu kaydetti.

Öğretmenlerin toplumu aydınlatan yapıları ile farklılıklarını ortaya koyduklarını kaydeden Dündar, mesajında şunları belirtti:

"Hemen hemen her anne ve babanın üzerinde öğretmenlerin hakkı vardır. Buna binaen öğretmenlerimize gerekli olan saygı ve sevgiyi en ince ayrıntılarına kadar göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler günü tebrik ediyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Ali Dündar Ak Parti Mardin Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title