Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 90'ıncı Yıl Dönümü Antalya'nın İlçelerinde de Coşkulu Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 90'ıncı yıl dönümü Antalya'nın ilçelerinde de coşkulu törenlerle kutlandı.

Manavgat ilçesinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından, Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, makamını Özel Sema İlköğretim Okulu öğrencisi Ayça Ayan'a bıraktı. Ayça Ayan, ilk icraatı olarak eğitimdeki sorunları kaldıracağını söyledi. Bayram dolayısıyla ilçe stadında düzenlenen tören de, Manavgat Kaymakamı Kasım Hacı İbrahim Türkoğlu, Manavgat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Enver Özkal, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, öğrenciler ve halkı selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Resim, kompozisyon, şiir ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Zonguldak Arslan Zeki Demirci İlköğretim okulu öğrencileri misafir öğrenci olarak katıldı. Kutlamalar kapsamında, geçit töreni ve dans gösterileri yapıldı.

- AKSEKİ-KAŞ-FİNİKE-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Akseki ilçesinde de çelenk töreni ve kutlama yapıldı. Akseki Atatürk Stadı'nda düzenlenen kutlama programında, Akseki Kaymakamı Mustafa Kılıç, Garnizon Komutanı Ali İhsan Ersoy ve Belediye Başkanı Mehmet Gölcü halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Akseki Atatürk İlköğretim okulu öğrencileri şiirler okuduğu törende, geçit yapılmasının ardından öğrenciler halk dansları ve çeşitli gösterileri sundu. Törende, ilköğretim okulları arası düzenlenen futbol, masa tenisi, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Antalya'nın Kaş ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk törenin ardından kutlama programı yapıldı. Kaş Yat Limanında yapılan törende, Kaymakam Süleyman Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yücel Orhan ve Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, öğrenciler ile halkı selamladı. Dans gösterilerinin sunulduğu töreni, ilçedeki turistler de ilgiyle izledi. Finike'de de Yunuslu Parktaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenler, 100.Yıl Atatürk Stadı'nda devam etti. Törene Finike İlçesi Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şener İzci, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Atalan ve tüm kurum amirleri katıldı.

100. yıl Atatürk Stadı'nda yapılan törene katılan Cengiz Topel İlköğretim Okulu, Emin Akın İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Özel Sancak İlköğretim Okulu, Özel Finike İlköğretim Okulu ve 50 Yıl Anaokulu öğrencileri gösteriler sundu. Halk oyunları ve jimnastik gösterileri büyük ilgiyle izlendi. Törende, 2008-2009 öğretim yılı içinde sosyal ve sportif etkinliklerde dereceye girenlere ödül verildi. Bayram kutlamaları kapsamında Yunuslu Park'ta kermes ile çeşitli gösteriler de yapıldı.

- GAZİPAŞA-SERİK-KUMLUCA-

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde de yapılan kutlamalar, çelenk töreni ile başladı. Şehir stadında yapılan törende halka Gazipaşa Belediyesi tarafından 2 bin bayrak dağıtıldı. Kutlamaya Av Kemal Akça Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de anne ve babalarıyla birlikte katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Gazipaşa Şubesi'nce kıyafet yardımı yapılan Yeni Köy Boz İlköğretim Okulu'nun 20 öğrencisi de törene katıldı. Türk Hava Kurumu'nun motorlu yamaç paraşütü gösterisi de törende sunuldu.

Öte yandan Serik ilçe stadında düzenlenen kutlama programında da öğrenciler dans ve halk oyunlarını sergiledi. 23 Nisan törenlerine Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Önder Karabağ, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kumluca'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, Karatepe Stadı'nda devam etti Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Yurdugül, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya öğrencileri ve vatandaşları selamladı.

Törende, ilköğretim okulu öğrencileri, halk oyunları, dans ve parodi gösterileri sundu. İlçedeki törenlere, Bulgaristan'ın Sliven ve Rozgrat şehirlerinden gelen Ludogorche Halk Dansları Topluluğu da katıldı. Topluğunun sergilediği göster izleyicilerin beğenisini kazandı.

Kutlamalar, halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçit töreniyle sona erdi.

- DEMRE-ELMALI-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Demre'de düzenlenen çelenk töreni ve kutlamaya da, halkın yoğun katılım gösterdi.

İlçe stadında yapılan törende, Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen İlkay Yılmaz halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Tören geçişinin ardından ilköğretim okulu öğrencileri jimnastik, dans ve halk oyunu gösterisi sundu. Kafkas, Teke ve Anadolu'nun birçok yöresinden halk oyunlarını sergilenen törende, Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan 120 öğrenci de toplu olarak Kolbastı oynadı.

Bayram, Elmalı da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Hamdi Altıntepe Spor Tesisleri'nde düzenlenen kutlamada, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Refik Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş halkı selamladı.

Resmi geçit törenin ardından, 'Atatürk ve Çocuk' konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende, ilçedeki ilköğretim okullarının öğrencileri, halk oyunları, dans ve parodi gösterileri sundu.

(EKİP-SEY-NÖZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Bakmadan Geçme

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title