Haberler

22 Mart Dünya Su Günü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, Su Kaynaklarının Verimli Kullanılması ve Her Türlü Tedbirin Alınması Gerektiğini Bildirdi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, su kaynaklarının verimli kullanılması ve her türlü tedbirin alınması gerektiğini bildirdi.

Doğan, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, suyun ekonomik bir kaynak olduğunu ve jeopolitik bir kaynak olan suyun öneminin küresel ısınma ile birlikte daha da arttığını belirtti.

Doğan, bazı kişilerin, 21. yüzyılın 'su savaşları yılı' olacağını ifade ettiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bizim temennimiz dünyanın kaynaklarının en iyi şekilde kullanılarak, asla böyle savaşların olmamasıdır. Türkiye bütün su kaynaklarını en iyi şekilde kullanmalıdır. Gerek sulama gerekse enerji amaçlı barajlar kamu ve özel sektörün gücüyle yapılmalıdır. Türkiye, su kaynakları sınırlı bir ülke. Bu nedenle kaynakların verimli kullanılması gerekmektedir."

Gümüşhane'de su kaynaklarının kullanılması konusunda son yıllarda alınan mesafenin çok büyük olduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Sadak Barajı Başbakanımızın himmetleriyle programa alınmış, ihalesi yapılmış, yakında temeli atılacaktır. On iki yıldır bekleyen Köse Barajı bitirilmiş ve 286 kilometrelik sulama kanalları da bitmek üzeredir. Ayrıca birçok gölet yapılmış ve bir kısmı da yapım aşamasındadır. Gümüşhane merkezde, bütün ilçelerde ve birçok köyde dere ıslah çalışmaları yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Bu çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de sürecektir. Kelkit Sadak Barajı'nı ve sulama kanallarını tamamlayacağız. Kelkit'te, yüksekte kalan 5 bin hektarlık alanı sulayacak olan Çamur Barajı'nı, yine önemli bir tarım merkezi olan Şiran ilçemizde 13 köyü sulayacak olan Tersun Barajı'nı, Gümüşhane halkının 30 yıllık temiz su ihtiyacını karşılayacak Bahçecik Barajı'nı yapacağız."

Doğan, suyla birlikte, tarım ve hayvancılıkta kazancın çoğalacağını, çiftçilerin emeklerinin karşılığını daha çok alacaklarına dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:

"Gelir, klasik tarımda bile ikiye katlanacak, modern tarım teknikleri ve organik tarıma geçilmesi ile daha da artacaktır. Sulu tarım, ürün miktarını artıracağı gibi yetiştirilen ürün çeşidini de arttıracaktır."

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title