Haberler

2014 Yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası Başlıyor

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014 Yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası kapsamında yapılacak çalışmalar, belirlenen riskler dikkate alınarak 1 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014 Yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası kapsamında yapılacak çalışmalar, belirlenen riskler dikkate alınarak 1 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2014 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonrasında hazırlanan "Bölgesel Risklerin Kademeli Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyon Projesi" ile Aydın genelinde 1 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara aşılama yapılacak.

Yapılacak çalışma ve şap hastalığı hakkında birtakım bilgiler veren Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Şap hastalığı, tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen salgın ve bulaşıcı, viral bir hayvan hastalığıdır. Şap hastalığı ölümlere sebebiyet vermesinin yanı sıra, bu hastalık nedeniyle oluşan et, süt gibi verim kayıpları çiftçilerimizi ve ülke ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Çok hızlı bir bulaşma ve yayılma gösteren şap hastalığının ve neden olduğu ekonomik kayıpların önlenmesi için büyükbaş hayvanların İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez şap hastalığına karşı aşılanması gerekmektedir. Hayvancılıktan beklenilen verimin alınabilmesi için bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadele etmek büyük önem arz etmektedir" dedi.

"BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR 1 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN AŞILANANACAK"

Kurban Bayramı öncesinde denetimleri ve kontrolleri arttırıp diğer illere sevk edilecek hayvanların birtakım testlere tabii tutulacağını da öne süren Köksal, "Kurban bayramı nedeni ile il dışına sevk edilecek büyükbaş hayvanlar ile meradan indirilmiş ve besi amaçlı farklı illere sevk edilecek genç büyükbaş hayvanların aşılamalarına 1 Ağustos tarihinden itibaren başlanacak. Aşılamaların üzerinden 15 gün geçmeden Veteriner Sağlık Raporu düzenlenmeyecek. Trakya'ya büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sevki ise Bakanlık tarafından yayımlanan 2010/7 ve 2010/13 sayılı genelgelerde belirtilen hükümler çerçevesinde gerçekleştirilecek. Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar ise sevk öncesinde izolasyona ve bazı testlere tabi tutulacak" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Salih Köksal Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title