Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Yürüyüşü

Odunpazarı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Yürüyüşü" düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Yürüyüşü" düzenledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi İrfan Önal, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, Kent Ormanı'nda gerçekleşti. Burada konuşan Başkan Kazım Kurt, "Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı, temeli ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun başlangıcı bizim açımızdan çok önemli bir tarih" diyerek, "Ancak 2015 yılının 19 Mayıs'ında maalesef bu devrimin karşısında çok ciddi bir güç oluşmuş durumdadır. Karşı devrim iktidardadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olması yolundaki mücadelemizi engellemeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bu inanç ve güvenle bayramınızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

15 gün sonra Türkiye'de ciddi bir seçimin olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin devrimci niteliğini devam ettirip ettirilmemesinin seçimi. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olan bizler, bu konuda doğru tercih yapacağız. Doğru tercih yapılmasını sağlamaya çalışacağız. Esas olan sadece bizim oy vermemiz değil, komşularımızın da doğru seçim yapmasını sağlamamızdır. Bir oy bile çok önemli. Bir oy bile bizim iktidarı almamızı kolaylaştırır. O nedenle, bu bilinç ve azimle çalışmanızı diliyorum. Türkiye'de taşeronun ve sömürünün olmadığı bir sistemin kurulması da Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevi olacak. Ben hepinizden destek ve gayret bekliyorum."

Anma yürüyüşü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kazım Kurt 19 Mayıs Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title