Haberler

Yalova'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Güncelleme:

Yalova'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yılı dolayısıyla tören yapıldı.

Yalova'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yılı dolayısıyla tören yapıldı.

Kentte etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez ile Öğretmen Teğmen Salih Osman Işıklar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.

Işıklar, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, "Şehitlerimiz, dün bağımsızlığımıza, bugün ise laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğüne, insan haysiyetine en uygun olan cumhuriyet rejimine, üniter devlet yapısına ve yüce Türk milletine yönelmiş her türlü iç ve dış tehdide ortadan kaldırma yolundaki azim ve kararlılığımızın ölümsüz kahramanlarıdır" dedi.

Program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Yalova Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te ise saygı duruşu ve saygı atışının ardından protokol üyeleri ve şehit aileleri, mezarlara karanfiller bıraktı.

Etkinliklere, Vali Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Belediye Başkan Vekili Rahmi Güzel, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Ürkmez Yalova Yerel Haberler

title