Haberler

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs'ta Başlıyor

"17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali" 10 Mayıs -10 Haziran Tarihleri Arasında Gerçekleşecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl dördüncü kez AYGAZ ve OPET sponsorluğunda düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. "17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali" programında yurtdışından 9 tiyatro ve dans topluluğu ile Türkiye'den seyirciyle ilk kez buluşacak 30'a yakın oyun, dans, performans ve özel gösteriler yer alıyor. Festival kapsamında, 18 farklı mekanda sahnelenecek 90 gösterinin yanı sıra ünlü konukların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları da yer alacak.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin programı dün akşam İKSV'nin yeni binası içinde yer alan Salon'da yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısında İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Festival sponsorları Aygaz adına Genel Müdür Yağız Eyüboğlu ve Opet adına Genel Müdür Cüneyt Ağca ile Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Prof. Dr. Dikmen Gürün birer konuşma yaptı.

-ECZACIBAŞI: "TİYATRO, YENİ KEŞİFLER ORTAYA ÇIKARIYOR"-

İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu bu yıl İstanbul Festivallerinin kenti her zamankinden de geniş bir şekilde kucaklamayı amaçladığını söyleyen İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı şöyle konuştu:

"Her iki yılda bir İstanbul sahnelerine yeni bir heyecan sunan festivalimizin hem uluslararası niteliğini hem de Türkiye'nin tiyatro yaşamındaki öncü rolünü sürdürmesi bizim için büyük önem taşıyor. Toplumun kendisine bambaşka bir gözle bakmasını, içinde yaşadığı hayatı farklı yönleriyle görmesini sağlayan tiyatronun, farklı sanat alanlarına dokunarak ortaya çıkardığı yeni keşifler, yeni biçimler ve yeni yorumları desteklemekten mutluluk duyuyor. Bu uğraşlarımızda bize destek olmayı sürdürdükleri için başta Festival Sponsorlarımız Aygaz ve Opet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz."

Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu ise konuşmasında, "Aygaz olarak, Türkiye'de kurumsal vatandaşlık kültürünün yerleşmesi sürecinde öncülük ediyor, çaba sarf ediyor, eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarında yıllardır katkı sağlıyoruz. Bu bağlamda, ülkemizin kültürel yaşamının en temel yapıtaşlarından biri saydığımız İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile işbirliğimize büyük değer veriyor, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin dört yıldır parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" görüşünü ifade etti.

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca da, tiyatro severler için bir şölen niteliği taşıyan 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne dördüncü kez sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek "Opet olarak bilinçli toplum yaratma hedefi ile gerek sosyal sorumluluk projelerimiz, gerekse sosyal, sanatsal ve kültürel alanlardaki etkinliklerle toplumun zenginleşmesi için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. İKSV tarafından artık bir gelenek olan ve uluslararası anlamda büyük bir sanat olayı haline dönüşen İstanbul Tiyatro Festivali'ne destek olmaktan gurur duyuyoruz. Enerji sektöründe faaliyet gösteren bir kuruluş olarak; "tiyatro enerji ister, biz de bitmeyen enerjimizle yanınızdayız" dedi.

-SPONSORLAR-

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali; TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da destekleniyor. Ayrıca, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 2010 yılında gerçekleştireceği tüm İstanbul Festivalleri'ne destek veriyor. 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali; Festival Sponsorları Aygaz ve Opet'in yanı sıra; Gösteri Sponsorları Enerjisa, Sony, ENKA Vakfı, Henkel ve Banvit'in desteğiyle gerçekleştiriliyor.17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında "Türkiye'de Japon Yılı" için hazırlanan özel bir bölümde sahne alacak dünyaca ünlü üç tiyatro ve dans grubunun gösterileri Sony sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

-ONUR ÖDÜLLERİ -

Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri bu yıl iki önemli sanatçıya sunulacak: Türk tiyatrosuna yıllardır oyuncu, yönetmen, eğitimci olarak yaptığı değerli katkılardan dolayı Erol Keskin ve de dünya tiyatrosunun yakından tanıdığı Japon yönetmen, eğitimci, yazar Tadashi Suzuki. Erol Keskin'e ödülü, İstanbul Tiyatro Festivali'nin 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek Açılış Töreni'nde takdim edilecek. Japon yönetmen Tadashi Suzuki ise ödülünü 26 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sahneleyeceği "Elektra" adlı oyunundan önce alacak.

-FESTİVAL MEKANLARI-

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne bu yıl 18 farklı mekan ev sahipliği yapacak mekanlar şöyle:

"Bayrampaşa Eski Cezaevi, Caddebostan Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu, Garajistanbul, Haldun Taner Sahnesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kumbaracı50, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, Salon, Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu, Ses Tiyatrosu, Şişli Cevahir Sahnesi, Talimhane Tiyatrosu, Tiyatro Pera, Üsküdar Tekel Sahnesi ve Üsküdar Stüdyo Sahnesi."

-FESTİVAL BİLETLERİ 3 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ SATIŞA ÇIKIYOR-

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Biletleri 3 Nisan Cumartesi günü satışa çıkıyor.

Sanatseverler 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali biletlerini ayrıca 18 Nisan'a kadar 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali sinemalarından Atlas gişesinden de hizmet bedeli ödemeden alabilecekler. İstanbul Tiyatro Festivali'nde bilet fiyatları 150 TL ile 10 TL arasında değişiyor. Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli olacak ve yabancı gösterilerde tam biletlerin yanı sıra öğrenci ve 65 üstü izleyiciler için indirimli bilet de satılacak. Festival boyunca oyunları en ucuza izleme şansı Lale üyelerinin olacak. Lale üyeleri yabancı gösterilerin biletlerinde yüzde 25'e özel indirimden yararlanabilecekler. Lale Kart sahipleri için indirimli ön satış dönemi 29 Mart-2 Nisan olarak açıklandı.(ANKA)

(NÇ/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 31 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title