Haberler

16 Kursiyer 'Diş Protez Yardımcı Personel Eğitimi' Belgelerini Aldı

Nazilli'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki yardımcı personel eksikliğini gidermek için Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan 'Ağız ve Diş Sağlığı Teknisyenliği Kursu' tamamlandı.

Nazilli'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki yardımcı personel eksikliğini gidermek için Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan 'Ağız ve Diş Sağlığı Teknisyenliği Kursu' tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 16 kursiyer, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'ın da katıldığı törende sertifikalarını aldı. Milletvekili Kılınç, Nazilli'de sağlık alanında Türkiye'ye örnek olmuş çok güzel çalışmaların yapıldığını ifade ederek 400 yataklı bölge hastanesinin yanı sıra Aydın'ın en büyükleri arasına girecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'miyle de ilkleri yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

Nazilli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde (ADSM) düzenlenen sertifika törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç başta olmak üzere Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Ünver, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez, çalışanlar ve kursiyerler katıldı. Nazilli ADSM Başhekimi Dt. İlhan Tonoz'un merkez çalışmaları ve merkezin tanıtımı hakkında sunumunun ardından konuşan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Nazilli Diş Hastanesi İşbirliği Protokolü kapsamında açılmış olan 'Diş Protez Yardımcı Personel Eğitimi' kurslarının tamamlandığını belirterek, "Diş Protez Yardımcı Personel Eğitimi kursu toplam 248 saat olup, 01.10.2013 tarihinde başlamış ve 19.12.2013 tarihinde sona ermiştir. Bu kursumuza toplam 16 kursiyerimiz katılarak başarılı olmuş ve belge almaya hak kazanmışlardır. Bu belgeye sahip olan kursiyerlerimiz diş protez laboratuvarlarında yardımcı personel olarak çalışabilecekler" dedi. Kaymakam Okur konuşmasının devamında, "Bir zamanlar Devlet Hastanemizin bir odasında hizmet verir iken bu Ağız ve Diş Sağlığı binasının yapılması ile o verilen hizmetin kat ve kat üstünde daha kaliteli bir şekilde vatandaşımıza hizmet verilmesi devletimizin diğer sağlık alanlarında verdiği hizmetlerin vermiş olduğu gururu hep beraber yaşıyoruz. Devlet Hastanesinin bir odasından bu binaya gelmiş ve artık bu binada da hizmete cevap vermemektedir. Şimdi yeni daha büyük ve daha güzel binanın arayışı içerisindeyiz. Şu an bunun alt yapısını da hazırlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda Söke'deki binadan daha güzel bir binayı Nazilli'mize kavuşturacağımızı umut ediyorum" şeklinde konuştu.

YATIRIMLAR SÜRECEK

Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ise konuşmasında, "16 tane kursiyerimizin elinde birer tane altın bilezik oldu. Yani rakipsizsiniz. Nazilli ve diğer altı tane ilçede şimdi sizin dışınızda sertifikalı eleman yok ve zor bir eğitimden geçtiniz. Hem fiziki şartlar anlamında Halk Eğitimin verdiği en zor sertifika programlarından birisi tamamlanmış oldu. İyi bir avantaj yakaladınız. Burada en önemli olay, ADSM'den dışarıya yapılan sevklerin çok düşük olması. Bütün hizmetlerin burada veriliyor olması bu konunun en önemli noktasıdır. Doktor arkadaşlarımız yoğun bir baskı altında fiziki şartların yetersizliği altında Nazilli ve çevresindeki altı tane ilçemize hizmet vermeye çalışıyor. Tabi burası açıldığında bundan 2 sene önce fiziki şartlar itibariyle çevresel şartlar itibariyle eski yerden çok çok iyi idi. Fakat bu güne geldiğimizde buranın yetmediğini gördük. Talebin artmasından dolayı yeni birimlerin açılması lazım ama fiziki ortam yeterli değil. Kaymakamımızın da talepleri doğrultusunda eski SSK hastanesi dediğimiz 80. yıl binasının ADSM olarak hizmet vermesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu arsanın Sağlık Bakanlığına tekrar devri ile ilgili yatırım işleri genel müdürlüğü çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda yetersiz fiziki ortamlardan kurtularak yeni daha geniş halkımızın gerçekten koridorlarından sürtünerek geçtiği, doktor arkadaşlarımızın odalarında hapis pozisyonunda kaldığı ortamlardan inşallah sizleri kurtarmak bizim vazifemiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Ali Gültekin Kılınç Nazilli Aydın Yerel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title