Haberler

16 Çöp Tesisinden, 270 Bin Kişinin Elektrik İhtiyacı Karşılanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2003 yılına kadar 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısının 2014 yılı (ilk yarısı) itibari ile 76’ya yükseltildiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2003 yılına kadar 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısının 2014 yılı (ilk yarısı) itibari ile 76'ya yükseltildiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 2003 yılında 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısının 2014 yılı (ilk yarısı) itibari ile 76'ya yükseldiği bildirildi. 76 tesis ile bin 10 belediyede 46.5 milyon nüfusa hizmet veriliği belirtilen açıklamada, 16 çöp tesisinde ise çöpten elde edilen metan gazı ile 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılandığı ifade edildi.

Açıklamada, bu sayede çöpten elektrik üretilerek doğal gaz tüketiminin azaltıldığı ve ekonomiye katkı sağlandığı vurgulandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ülke genelinde, katı atık bertaraf tesislerinin kurulması, katı atık miktarının azaltılması, geri kazanımın sağlanması, katı atık taşıma giderlerinin düşürülmesi ve gerektiğinde uygun teknolojiye sahip transfer istasyonlarının kullanılmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ettiği belirtilen açıklamada, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara (2), Şereflikoçhisar, Antalya, Patara, Manavgat, Kumluca, Aydın, Didim, Kuşadası, Bayburt, Bursa, Bolu, Çanakkale, Gelibolu, Denizli, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul (2), İzmir, Karaman, Kocaeli, Dilovası, Cihanbeyli, Kütahya, Mersin, Silifke, Datça, Göcek, Marmaris, Ortaca, Fethiye, Sakarya, Samsun, Çarşamba, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon-Rize, Yalova, Yozgat, Adana, Amasya, Bitlis, Bergama, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Akşehir, Eskişehir, Iğdır, Zonguldak, Niğde, Çankırı, Tokat (Erbaa), Siirt, Mardin, Kahramanmaraş, Nizip, Tokat (Turhal), İnegöl, Sivas, Bingöl, Kastamonu, Malatya, Nevşehir, Balıkesir, Pasinler (Erzurum) ve Giresun Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile 46.5 milyon nüfusa hizmet verildiğine dikkat çekildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2003 yılına kadar 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısının 2014 yılı (ilk yarısı) itibari ile 76'ya yükseltildiğini belirtti. Bakan Güllüce, "16 çöp tesisinde ise çöpten elde edilen metan gazı ile 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor "dedi.

Bakan Güllüce, vatandaşlara sunulan katı atık düzenli depolama hizmetini giderek artıracaklarını belirterek, 2014 yılı sonuna kadar 80 katı atık düzenli depolama tesisi sayısına ulaşılacağını, böylece hizmet verilen nüfus miktarını 48 milyona çıkaracaklarını, bir yandan katı atıkları çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetirken bir yandan da enerji ihtiyacına katkı sağlayacak şekilde bu alanlardan elektrik üretmeyi hedeflediklerini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İdris Güllüce Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title