Haberler

12 Eylül 1980 Darbesinin Yıldönümü

MHP Genel Sekreteri Büyükataman: "12 Eylül, Türk milletinin milli kültürel erozyona karşı vatan topraklarının kaybedilmemesi için diktiği fidanların acımasızca kırılma tarihidir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "12 Eylül darbesi, Türk milletinin milli-kültürel erozyona karşı vatan topraklarının kaybedilmemesi için diktiği fidanların acımasızca kırılma tarihidir" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül'de MHP yöneticileri de dahil yüzlerce ülkücünün uydurulan senaryo, tertip, düzmece belge ve yalancı şahitlerle haksız yere suçlanarak, tutuklandığını belirtti.

O günleri unutmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Büyükataman, arkadaşlarının genç yaşta hürriyetlerinin çalındığını, dört duvar arasına tıkılarak insanlık onuruna yakışmayan şartlara maruz bırakıldıklarını, akıl ve ahlak sahibi hiçbir insanın kabul edemeyeceği çeşitli işkencelerle, kişiliklerinin rencide edildiğini ifade etti.

Bu süreçte başta, MHP Lideri Alparslan Türkeş olmak üzere yüzlerce ülkücünün yargılandığını ve idamla cezalandırılmalarının talep edildiğini hatırlatan Büyükataman, şunları kaydetti:

"Darbecilerden hesap sormak, darbelerin önünü almak iddiasıyla yola çıkanlar, 12 Eylül davasında iki aciz ihtiyarı laf ola beri gele kavlinden müebbet hapis cezasına çarptırmış, o dönemde işlenen işkence suçlarına ilişkin ise davanın zaman aşımından düşürülmesine karar vermiştir. 12 Eylül ile hesaplaşacağını iddia edip, bunun üzerinden siyaset yapanlar her konuda olduğu gibi bu konuda da sözlerinde durmamışlardır. 12 Eylül, Türk milletinin milli-kültürel erozyona karşı vatan topraklarının kaybedilmemesi için diktiği fidanların acımasızca kırılma tarihidir. Eylülün kırdığı güllerin ruhları şad, mekanları cennet olsun." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi İsmet Büyükataman Eylül Türk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title