Haberler

115 Kilometrelik Sahil Tatilcileri Bekliyor

Yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmde birinci sırada bulunan Balıkesir'in 25 binden fazla yatak kapasitesine sahip Edremit Körfezi, yaz sezonundan oldukça umutlu Edremit ilçesinin Akçay, Altınoluk ve Güre mahallelerinde otel ve pansiyonların özellikle ramazan ayından sonra yüzde 100'e yakın dolulukla hizmet vermesi bekleniyor.

ZAFER AKPINAR - Yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmde birinci sırada olan bulunan Balıkesir'in 25 binden fazla yatak kapasitesine sahip Edremit Körfezi, yaz sezonundan oldukça umutlu. 115 kilometre sahil uzunluğuna sahip körfezdeki otel, pansiyon ve diğer turistik işletmelerin, özellikle ramazan ayından sonra yüzde 100'e yakın dolulukla hizmet vermesi bekleniyor.

Marmara Denizi'ne kıyısı olan Erdek ilçesi ve bağlı mahalleri, Ege Denizi kıyısındaki Ayvalık, Ören, Akçay, Güre ve Altınoluk ile Balıkesir, yaz turizmi açısından önemli bir potansiyeli barındırıyor. Balıkesir, yılda 3 milyon gecelemeyle "iç turizmin gözdesi" olarak nitelendirilirken, birinciliğini yıllardır koruyor.

Özellikle Kuzey Ege'nin turizm merkezi Ayvalık'tan, Gömeç, Ören, Akçay, Güre ve Altınoluk'a kadar uzanan 115 kilometrelik sahili, 25 binden fazla yatak kapasitesi ve 127 bin ikinci konutu bulunan Edremit Körfezi, her yıl yüz binlerce kişiyi konuk ediyor.

Dünyada güneşin en güzel battığı ve izlenebildiği yer olarak bilinen Şeytan Sofrası, serinliğiyle yaz sıcağının etkisini azaltan Kazdağları, uluslararası havaalanı, zeytinyağlı yemekleri, köy müzeleri ve farklı turizm aktiviteleriyle Edremit Körfezi, bu yıl da turizmden oldukça umutlu.

"Yaz nüfusu 2 milyonu geçecek"

Edremit Belediyesi kuruluşlarından Ed-Bel Ticaret Ltd. Şti'nin genel müdürü İbrahim Yakın, körfezde sezonun her yıl okullar kapandıktan sonra başlayacağını belirterek, bu yıl 13 Haziran'dan sonra tesislerin ve ikinci konutların dolmaya başlayacağını söyledi. Yoğunluğun eylül ayının sonlarına kadar süreceğini dile getiren Yakın, şunları kaydetti:

"Bu yıl beklentimiz çok daha iyi. Ramazan ayının biraz daha öne gelmesi avantaj oluşturuyor. Ağustos ve sonrasında iyi bir boşluk oluşuyor. Ramazan ayından sonra 40 net gün kalıyor ki, turizmciler için bu çok iyi bir zaman. Ramazanda yerli turistimiz azalsa da diğer günlerde telafi edeceğimizi düşünüyorum. Sonuçta 13 Haziran'dan oruç ayına kadar 15 gün, sonrasında da 40 gün dersek yaklaşık 2 aylık bir zaman bize yeter."

Edremit nüfusunun normalde 130 bin olduğuna dikkati çeken Yakın, "Bu yıl özellikle ramazan ayından sonra nüfusun 1,5 milyona çıkması bekleniyor. O dönemlerde otel ve pansiyonların yüzde 100'e yakın dolulukla hizmet vereceği, ikinci konutların dolacağı öngörülüyor. Gelen talepler bu doğrultuda. Ayvalık'tan Altınoluk'a kadar uzanan körfez sahilinde ise toplam nüfus, 2 milyonun üzerine çıkar. Bu yüzden Balıkesir, iç turizmde lider" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Edremit Körfezi Balıkesir Altınoluk Akçay Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500

Yorumlar (1)

Nurhan Soydan:

Akcaya hiç belediye karışmıyor. Çünki denize girmek için yer yok Bütün mekanlar ve evler deniz yolunu kapamış Deniz herkesin malı Mekanlardada fiat kontrolü yok içtiklerimiz çok pahalı Üstelik ALLAHIN kumuna para alıyorlar Şikayet ediyoruz ilgilenmiyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title