Haberler

'112 Acil Çağrı Merkezi' Açılıyor

Türkiye'nin İlk Büyük Acil Çağrı Merkezi Antalya'da Açılacak

Türkiye'nin ilk büyük acil çağrı merkezi Antalya'da açılacak. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yangın, sağlık, güvenlik ve asayişe gelen acil çağrıların '112 Acil Çağrı Merkezi'nde tek elde toplanacağını, ekiplerin koordinasyon içerisinde bölgeye ekiplerin sevk edileceğini bildirdi.

Vali Altıparmak, İller İdaresi Genel Müdürü iken çalışmalarını yürüttüğü Acil Çağrı Merkezi'ne gelerek, Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ve ilgili kurum temsilcilerinden brifing aldı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Altıparmak, Türkiye'de 'Tek acil çağrı numarası' oluşturma çalışmalarına 2003 yılında Hollanda hükümeti ile İçişleri Bakanlığının iş birliğiyle MATRA (Hollanda Hükümetinin AB'ye aday üyelere verdiği teknik destek projesi) projeleri kapsamında başlandığını bildirdi.

Antalya'nın 2005 yılında pilot il olarak belirlendiğine dikkati çeken Altıparmak, İller İdaresi Genel Müdürü iken tek acil çağrı numarası sisteminin kurulması çalışmalarını bizzat yürüttüğünü kaydetti.

Proje kapsamında Hollanda'daki sistemi incelediğini ve sistemden faydalandıklarını anlatan Altıparmak, 'Sistem gerçekten çağdaş bir model. AB ülkelerinin hemen hepsinde kullanılan bir sistem. ABD'deki 911, AB'de 112 olarak benimsenmiş. Avrupa Birliği müktesebatına uyum sürecinde bizim de geçmemiz gereken bir sistem' diye konuştu. Merkezin resmi açılışını temmuz ayı ortasında yapmayı planladıklarını bildiren Altıparmak, Türk insanına iyi hizmet vermek için iyi bir altyapı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

- 'AMAÇ İHTİYACI OLANA EN SERİ ŞEKİLDE ULAŞMAK'-

Sistemin üç-dört farklı kurum ve servisleri bir araya gelip çalışmasını öngördüğünü anlatan Ahmet Altıparmak, 'Onların kurumsal hamasete bürünmeden hizmet odaklı çalışmasını sağlamak çok önemli. Bütün amacımız, yardıma ihtiyacı olan insana en seri şekilde ulaşmak. İnanıyorum bu sistem, çok daha arzu edilir hale gelecektir. Arkadaşlarımızın buna inanıp gayret etmesi çok önemli' dedi.

Avrupa'da acil vakaya ulaşma süresinin 12 dakika olduğuna değinen Vali Altıparmak, şu bilgileri verdi:

'Türkiye'de acil vakaya ulaşma süresi 10 dakikanın altında olacak. Ulaşımı en kısa zamanda sağlamak üzere araçların konuşlandığı operasyon merkezleri oluşturmayı planlıyoruz. Lara'da bir olay olduğunda Konyaaltı'ndan araç gitmeyecek, en yakın noktadaki araç yönlendirilecek. Eskiden belediyenin araçlarının konuşlandığı bir yer vardı ambulans orada bulunamıyordu ama artık ambulans orada konuşlanabilecek.'

Vali Altıparmak, daha sonra merkezin altyapı sistemini kuran ASELSAN yetkililerinden 'akıllı bina' diye tabir edilen binada bulunan kriz yönetim merkezi, kent izleme sistemi (MOBESE) merkezi, 112 çağrı merkezini inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkezi beğenen Altıparmak, ekip üyelerine çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. (VHD-BNY-EHK) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title