Haberler

100 Aileye 1000 Metrekare Seracılık Projesi

Milletvekili Fahrettin Poyraz, İnhisar İlçesinde 100 Ailenin Yararlanacağı 1000 Metrekarelik 100 Seranın Yapılacağını Belirterek, Bu Proje İçin 3,3 Milyon TL Harcanacağını Kaydetti

AK Parti Bilecik milletvekili Fahrettin Poyraz, İnhisar ilçesinde, 100 ailenin yararlanacağı 1000 metrekarelik 100 seranın yapılacağını belirterek, bu proje için 3,3 milyon TL harcanacağını kaydetti.

Poyraz, yazılı açıklamasında, AK Parti Hükümeti'nin, iktidara geldiği günden bu yana tarımsal kalkınmaya büyük önem verdiğini belirterek, ülke genelinde tarım alanlarındaki potansiyeli harekete geçirmeyi, imkan ve kaynakları en doğru biçimde kullanmayı hedeflediğini kaydetti.

Hükümet'in halka sunulan tarımsal kalkınma projeleriyle ortak hedefinin çiftçinin sorunlarına yerinde ve hızlı çözümler getirmek olduğunu bildiren Poyraz, şunları belirtti:

"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşvik ve Destekleme Genel Müdürlüğünce yatırım programında yer alan kooperatif projelerine, bütçe imkanları dahilinde kalkınmada öncelikli illerde sabit yatırımın yüzde 85'i, diğer illerde ise yüzde 80'i oranına kadar kredi desteği verilmektedir. Proje sabit yatırımının kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 15'inin, diğer yerlerde ise yüzde 20'sinin kooperatif öz kaynaklarından karşılanması gerekmektedir. Kooperatiflere yapılan kredi desteklerinin vadesi projenin özelliklerine göre belirlenmekte olup, kredi vadeleri, sabit yatırım için kullandırılan kredilerde borçlanma sözleşmesindeki vade tarihi itibariyle ilk yıl ödemesiz, ikinci yılı faiz ödemeli, diğer yıllar da taksit ve faiz ödemeli olarak eşit taksitler halinde, proje özelliğine göre en çok 12 yıldır. Ortakların mülkiyetindeki projelerde ise bu süre en çok 7 yıldır."

-"BU PROJE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"-

Poyraz, bu kapsamda, Bilecik'te 2002 yılında bu yana kurulan toplam 33 tarımsal kalkınma kooperatifi için Bakanlık kaynaklarından çiftçilere toplam 7 milyon 287 bin TL kredi desteği verildiğini belirtti.

Bilecik'te daha önce hayata geçirilen 11 tarımsal kalkınma projesinin benzeri niteliğinde İnhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Seracılık Projesinin, Bakanlıkça 2011 yılı yatırım programına alınıp desteklenmeye değer bulunduğunu bildiren Poyraz, şunları ifade etti:

"İnhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklar mülkiyetinde 100 aile 1000 metrekare plastik örtülü yay çatılı özel seracılık projesi ile sosyal istihdam, ekonomik canlılık ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Projede tepe havalandırmalı, yüksek sistem örnek seralar yöre ve çevreye önemli katkı sağlayacaktır. Projenin toplam tutarı 3 milyon 305 bin TL olup, sabit yatırım kalemleri içinde sadece 1000 metrekarelik 100 sera inşaatı (1 seranın maliyeti 18 bin 952 TL) tutarı olan 1 milyon 895 bin 200 TL ve işletme sermayesi olarak 355 bin 813 TL olmak üzere 2 milyon 251 bin TL Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü bütçe kaynaklarından 2011 faiz oranlarına göre ilk yıl geri ödemesiz, 2. yıl faiz ödemeli olmak üzere toplam 12 yıl içinde geri ödemesi planlanmıştır."

Poyraz, projenin, ilçenin ve Bilecik'in ekonomik ve sosyal seviyesinin yükselmesine vesile olacağını, İnhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortakları, ilçe halkı ve Bilecik'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

- BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title