Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP Merkez İlçe Başkanı Burat Kalfaoğlu ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP Merkez İlçe Başkanı Burat Kalfaoğlu ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Ünver, mesajında, kamuoyunun ülke ve dünya gelişmeleri karşısında doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilenmesinde medyanın temel bir güç haline geldiğini belirtti.

Mesajında, Türk demokrasinin toplumun tüm mekanizmalarında kökleşmesinde günümüzün en itibarlı meslekleri arasında ilk sıralarda değerlendirilen gazeteciliğin, günümüzde hayatın her alanında yaşanılan gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunun doğru, tarafsız ve objektif olarak bilgilenmesi için büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Ünver, oldukça zor ve meşakkatli bir süreç içerisinde görev üstlenen gazetecilerin de ciddi fedakarlıklar içerisinde bu mesleği yerine getirdiklerini ifade etti.

Gazetecilerin özellikle ekonomik anlamda yaşadıkları sorunların aşılmasının gerektiğine bu mesleği yıllarca yapmış bir gazeteci olarak yürekten inandığını vurgulayan Ünver, mesajında şunları kaydetti:

"Böylesine önemli bir mesleğin geçmişte uzun yıllar temsilcisi olarak, bu alanda çalışmalar yapan tüm değerli arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum. Türkiye'nin ekonomik, kültür, sosyal, eğitim, sağlık başta olmak üzere her alanda gösterilen büyüme ve gelişme çabalarının değerli kamuoyuna etkili ve verimli bir şekilde sunulmasının yanı sıra ülkemizdeki demokratikleşme sürecine de önemli bir işlerlik kazandıran gazetecilerimizin, zor şartlar altında görev yaptıklarını, bu mesleği 25 yılı aşkın bir süre yapan biri olarak çok iyi biliyorum. Her türlü olumsuz şartlar içerisinde büyük fedakarlıklar göstermek suretiyle ortaya konulan bu mesleğin değerli temsilcilerini yürekten kutluyorum. Yaşadığı kentin, ilçenin, beldenin sorunları ile birlikte çözüm önerilerini kamuoyuna aktaran ve bu şekilde de toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde işlerliğinin sağlanmasına yardımcı olan gazetecilerimizin, yorum ve görüşlerinin de biz idareciler olarak çalışmalarımızda önemli katkılar sağladığına inanıyorum. Bu düşüncelerle tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum."

-NEÜ Rektörü Kılıç-

NEÜ Rektörü Kılıç da, demokrasinin gelişip güçlenmesi noktasında son derece önemli bir yere sahip olan ifade özgürlüğünün hayata geçirilmesi, basının çalışma şartlarının iyileştirilmesine bağlı olduğunu ifade ederek, "Doğru haber verme, özel hayata saygı, tarafsız yayın yapma, kamunun ve bireylerin hakkını gözetme gibi basın meslek ilkelerine bağlılık, özgürlüğün bir açıdan değil birbirini etkileyen çok yönlü yapısına riayet etmekle mümkün olur. Bu noktada iyi işleyen basın, çağdaş demokrasi yolunda ifade hürriyetinin zemini halini almaktadır" dedi.

Üstlendikleri görev itibariyle çok mühim bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarının çalışma koşullarının çağın gerektirdiği düzeyde iyileştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını kaydetti.

-MHP İl Başkanı Taşçı-

MHP İl Başkanı Taşçı da, günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında çalışan gazetecilerin, bir yandan kamuoyunu aydınlatmakta bir yandan da halkın talep ve beklentilerini yansıtmakta olduklarını söyledi.

Böylelikle gazetecilerin önemli bir kamu görevini yerine getirtiğini belirten Taşçı, mesajında, "Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarının aktırılmasında ve bu sorunlara çözüm bulunmasında basın mensuplarının etkisi ve katkısı inkar edilemez bir gerçektir. Yansız ve ilkeli habercilik anlayışı ve milli duyarlılık bilinciyle ülke ve dünya gerçeklerinin objektif bir şekilde yansıtılması, ülkemizin büyümesi ve gelişmesine katkı yapacaktır. En doğru haberi en hızlı bir şekilde halka ulaştırmak için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak ve onlara gereken desteği yapmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerde mesleğini gece gündüz demeden zor şartlar altında icra eden kıymetli basın mensubu arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

-MHP Merkez İlçe Başkanı Kalfaoğlu-

MHP Merkez İlçe Başkanı Kalfaoğlu ise, Anayasa'da teminat altına alınan toplumun haber alma hakkının kullanılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde basın çalışanlarının çok kutsal bir görev icra ettiğinin altını çizerek, "Görevlerini ifa ederken karşılaştıkları tüm olumsuz şartlara rağmen tarafsızlık, objektiflik ve hakkaniyet anlayışından taviz vermeden büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü gönülden kutluyor, aileleri ve çalıştıkları basın kurumları ile birlikte başarı, huzur ve mutluluklarla dolu başarılı bir yayın hayatı diliyorum" dedi.

-Uçhisar Belediye Başkanı Süslü-

Uçhisar Belediye Başkanı Süslü de, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek için mesai kavramı gözetmeksizin gece gündüz çalıştığını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gerek yerel, gerekse ulusal basında ilimizde görev yapan basın çalışanları bu görevlerini layıkıyla yerine getirmektedir. Vatandaşın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar koruyan, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak ediyor. Başta Nevşehir'in basın camiasındaki değerli basın mensuplarımız olmak üzere, tüm çalışan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."

Muhabir: EKİP

Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Gazeteciler Günü Filiz Kılıç Osman Süslü Uçhisar Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title