Haberler

Vali Kürklü'den 10 Kasım Mesajı

Güncelleme:

Burdur Valisi Kürklü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğu yaratıcı ve özgün düşünce kabiliyeti, derin askeri birikimi ve kitleleri peşinden sürükleyen liderlik vasıfları ile harp sanatının tüm inceliklerini muharebe meydanlarında başarıyla sergilemiş ve bu konuda tüm dünyaya örnek olmuş ender" dedi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip olduğu yaratıcı ve özgün düşünce kabiliyeti, derin askeri birikimi ve kitleleri peşinden sürükleyen liderlik vasıfları ile harp sanatının tüm inceliklerini muharebe meydanlarında başarıyla sergilemiş ve bu konuda tüm dünyaya örnek olmuş ender komutanlardan olduğunu bildirdi.

Kürklü, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 76. yılında onu bir kez daha saygı ve minnetle andıklarını kaydetti.

Önemli liderlerin zor anlarda ortaya çıktıklarını, Türk milletinin neredeyse bir avuç toprağının bile vatan olarak kendisine çok görüldüğü bir dönemde Atatürk'ü, Atatürk'ün de Türk milletini ortaya çıkardığını belirten Kürklü, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğu yaratıcı ve özgün düşünce kabiliyeti, derin askeri birikimi ve kitleleri peşinden sürükleyen liderlik vasıfları ile harp sanatının tüm inceliklerini muharebe meydanlarında başarıyla sergilemiş ve bu konuda tüm dünyaya örnek olmuş ender komutanlardandır. Türk milleti, Atatürk'ün açtığı yoldan emin adımlarla ilerlemelidir, aktif ve çalışkan olmalıdır. Bu önemli düstur Ulu Önder'in şu sözleriyle hayat bulmuştur; 'Allah'ın milletimize yaratılıştan verdiği yetenekleri en üst derecede geliştirmek, memleketimize bağışladığı bütün kuvvet ve servet kaynaklarından en iyi biçimde yararlanarak güçsüzlük sebeplerini ortadan kaldırmak için bundan böyle hiçbir fırsatı ve zamanı boşa harcamayarak çalışmaya mecburuz.' Türkiye'yi, hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

- Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Cumhuriyetin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 76'ncı yılında ulusça, saygı, sevgi ve şükranla andıklarını belirtti.

Mesajında, "O bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır" ifadesini kullanan Ercengiz, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün, 'Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir' sözüyle bizlere verdiği mesaj; Atatürk'ü ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir." - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ali Orkun Ercengiz Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title