Haberler

'1. Ulusal İncesu Sempozyumu'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Geçmişle Bağımızı Güçlü Bir Şekilde Kurup, Gelecek Nesillere Aktarmak, Bizim Görevimiz' Dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Geçmişle bağımızı güçlü bir şekilde kurup, gelecek nesillere aktarmak, bizim görevimiz' dedi.

Elitaş, Kayseri'nin İncesu İlçe Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenledikleri '1. Ulusal İncesu Sempozyumu'nun Sabancı Kültür Sitesi'ndeki açılışına katıldı. Elitaş, burada yaptığı konuşmada, Kayseri'de tarihe ışık tutacak böyle bir çalışma yapılmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Erciyes Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana çok geliştiğini ve bir 'Dünya Üniversitesi' olduğunu kaydeden Elitaş, şunları söyledi:

'Kayseri, sanayi ve ticaret şehri olarak bilinir. Ama Kayseri aynı zamanda bir kültür şehridir. Geçmişle bağımızı güçlü bir şekilde kurup, gelecek nesillere aktarmak, bizim görevimiz. Erciyes Üniversitesi'nden sonra ikinci devlet üniversitesi olarak Kayseri'de kurulacak olan Abdullah Gül Üniversitesi, ilk vakıf üniversitesi Melikşah Üniversitesi ve ikinci vakıf üniversitesi olarak kurulacak Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, eğitim hayatımıza önemli katkılar sağlayacak. Aynı zamanda tarih, kültür, sosyal hayat, gelenek ve görenekler, bu üniversitelerimizin çalışmalarıyla çok daha fazla gün yüzüne çıkacaktır.'

Sempozyumun açılışında konuşan Kayseri Vali Vekili Azmi Çelik, şehrin kimliğini bilmenin ve bu bilgiyi aktarmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, 'İncesu'nun tarihi kimliğini ortaya çıkarıp, gelecek nesillere aktaracak olan bu sempozyumun çok faydalı olacağına inanıyorum' dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagu, açılışta yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi'nin, Kayseri ve çevresinin tarihini, kültürünü ve sosyal yapısını araştırıp ortaya çıkarma gibi bir görevi olduğunu düşündüklerini kaydetti. Sempozyumun açılışında konuşan İncesu Kaymakamı Erdinç Yılmaz da, sempozyum sayesinde tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan İncesu'nun geçmişinin en iyi şekilde ortaya çıkarılacağını bildirdi.

Yılmaz, 'Tarihini iyi bilmeyen, araştırmayan bir millet, geleceğini gerçekçi ve çağa uygun şekillendiremez' dedi.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, sempozyum hazırlıklarının 1 yıl sürdüğünü, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, muhtarlar ve araştırmacıların, emekli öğretmenlerin sürekli toplantılar yaptıklarını bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, sempozyuma bildirisiyle katılan ve bir sunum yapan Azerbaycan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezaket Hüseyinova, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile Sempozyum Düzenleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı'ya birer plaket verdi.

Sempozyum 3 gün sürecek, bilim adamları 111 tebliğ sunacak.

(ZB-İÇR-ÇAL) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title