Haberler

1. Trikonfex Fuarı Açıldı

Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açıldı.

Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı (TRİKONFEX) Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye Trikotajcılar Sanayi İşadamları Derneği (TRİSAD) Başkanı Ümit Somuncu, Türkiye'de ilk kez böyle bir fuarın Gaziantep'te açılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Böyle büyük bir organizasyonla hazırlanmış fuarda yabancı firmaların bulunmasının kendilerini daha çok mutlu edeceğini belirten Somuncu, "Gaziantepli trikotajcıları cesaret gösterip böyle büyük bir yatırımı burada yapmalarından dolayı kutluyorum. Biz İstanbul'da bu kadar stok bulundurmaya cesaret edemiyoruz, keşke bugün bu fuarda bizden çok yabancı ülkelerden sektör temsilcileri olmuş olsaydı. Bugün örneğin, İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkelerden yabancı sektör temsilcileri bulunmuş olsaydı daha çok mutlu olurdum" dedi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, fuarın Gaziantep'te açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kamçı, "Fuarlar kenti olarak anılan Gaziantep, bu fuar ile başta Ortadoğu olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinden, tekstil ve trikotaj firmalarına güzel bir buluşma ortamı sağlayacağına inanıyorum. Gaziantep'te son yıllarda gerçekleşen ekonomik hamleler sonucu, triko üretim kapasitesinde, ülkemizde ikinci sırayı almış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da bugüne kadar trikotajcılar sektörünün istenen seviyelerde bir gelişme gösteremediğini ancak bundan böyle bu tür fuarlarla istenen seviyelere ulaşacağına inandığını dile getirdi.

Konukoğlu, fuara katılan bir firmanın sahibiyle yaptığı hesaplamada, 15 ton triko ipliği üretimi için 7 bin işçiye ihtiyaç duyulduğunu öğrenince şaşırdığını belirterek, şunları söyledi:

"Bakın bu sektördeki gelişme beraberinde çok ciddi istihdam alanları getirecektir. Bu sektörde ciddi istihdam alanları işsizliği de ciddi oranda azaltacaktır. Türkiye'nin trikotaj ihtiyacının yüzde 70'ini Gaziantep tek başına karşılıyor. Bu sektördeki gelişme için bana ne görev düşerse göreve hazırım. Yeter ki, bu sektör gelişsin. Triko sektöründeki gelişme karşısında inanıyorum ki, İtalya, Çin, Yunanistan, Güney Kore ve İran gibi ülkelerden ciddi siparişler gelecektir. Bu ülkelere ciddi ürün satacağımıza inanıyorum. "

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ise trikotaj sektörünün geçmiş yıllarda yaşadığı ekonomik dar boğazlar yüzünden gerilediğini, ancak son bir kaç yıldır oluşan yeni iç ve dış pazarlar karşısında sektörün tekrar canladığına dikkati çekti.

Trikotajcılar sektörünün zaman kaybetmeden kurumsallaşmaya ve markalaşmaya önem vermesi gerektiğini vurgulayan Aslan, şunları dedi:

"Sektör, daha büyük gelişme hamleleri için zaman kaybetmeden kurumsallaşmaya, markalaşmaya, kredi ve dış finansman sorunlarını çözüme yönelik çalışmaları tamamlaması gerekir. Bugün buradan bir müjde vermek istiyorum, KOSGEB ile birlikte hazırladıkları bir Avrupa Birliği Projesiyle, 9 milyon avroya mal olması beklenen Endüstri ve Modelleme Eğitim Merkezi kuracağız. Bu merkezin Trikotajcıların ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısını karşılayacağına inanıyorum. "

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer AK Parti olarak sanayilerin önünün açılması, yeni yatırım ve istihdam alanlarının açılmasına ciddi destek verdiklerini söyleyerek, "Yeni iş alanlarının açılması bizi mutlu eder. Trikotaj sektörü büyüdükçe işsizlik azalır. Bu durumda bizi mutlu eder. Yeni yatırımlar konusunda bana gelecek her sanayicimize her türlü desteği vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Konuşmaların ardından, 1. TRİKONFEX Fuarı, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve diğer davetliler tarafından açıldı.

Kamçı ve beraberindeki bazı firmaların stantlarını gezip ilgililerden bilgi aldı.

Açılışa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve çok sayıda davetli katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title