Haberler

1 Eylül Dünya Barış Günü

Giresun'da, KESK'e bağlı sendikalar tarafından "1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Giresun'da, KESK'e bağlı sendikalar tarafından "1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Debboy mevkisinde toplanan sendika üyeleri, Gazi Caddesi güzergahını kullanarak Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Giresun Şube Başkanı Süleyman Özyazıcı, silahların ve savaşın konuştuğu yerde ne barıştan ne demokrasiden ne ekmekten ne de özgürlükten söz edilebileceğini söyledi.

Emekçiler ve barışseverler olarak herkesi savaşa ve ölümlere karşı seslerini yükseltmeye, demokrasi ve barış için birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırdıklarını kaydeden Özyazıcı, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin içine itildiği şiddet sarmalından bir an önce çıkabilmesi için savaş çığırtkanlarına karşı barış mücadelesini güçlendirmenin önemi ortadadır. Çünkü barışı kazanmak, eşitliği ve demokrasiyi kazanmanın ön koşuludur. Türkiye halklarının yıllardır özlem duyduğu, silahların tamamen susup siyasetin konuşulduğu, gerçek anlamıyla halklar arasındaki barış ve kardeşlik duygularının güçlendiği bir ortamın yaratılması gerekmektedir. Bugün silahların susması ve şiddetin sona ermesi, savaştan beklentileri olan barış düşmanları dışında toplumun tüm kesimlerinin ortak beklentisidir."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Barış Günü Türkiye Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title