Haberler

Hakkari seçim sonuçları, 2015 Hakkari geneli

Hakkari 2015 genel seçim sonuçları. 7 Haziran 2015 akşamı Türkiye'de hayat durdu. Sandıkların açılmasıyla Hakkari ve Türkiye'nin diğer illerinden seçim sonuçları gelmeye başladı. Hakkari ilçeleri ve geneli seçim sonuçları.

Hakkari 7 Haziran 2015 genel seçim sonuçları. Hakkari'de 2015 seçim sonuçları sonrası bölgede en çok oyu alan parti ve milletvekili sayıları. Geçmişe dönük seçim analizleri. HDP'nin kalesi olarak nitelendirilen Hakkari'de seçim sonrası oy dağılımı. 

2014 yılında gerçekleştirilen 2 seçimde de HDP bölgede en yüksek oyu alan parti oldu. Yerel seçimlerde BDP Hakkari Belediye Başkanı Adayı Dilek Hatipoğlu %66,8 oy ile kazanırken en yakın parti olarak Ak Parti %26,1 oy oranına sahipti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise HDP adayı Selahattin Demirtaş %81,60 oy alırken Ak Parti adayı Erdoğan %16,35 oy alarak 2.sırada yer aldı. 

GENEL SEÇİMLERDE BAĞIMSIZLAR KAZANDI 

2011 genel seçimlerinde Hakkari'de bağımsız adaylar Selahattin Demirtaş, Adil Kurt ve Esat Canan en yüksek oy oranına sahip olan ve Ankara'nın yolunu tutan isimler oldular. Ak Parti %16,42 oy alarak Hakkari'den milletvekili çıkaramadı. 

Hakkari ilçeleri; 

HAKKARİ  
ÇUKURCA  
ŞEMDİNLİ  
YÜKSEKOVA 

Bu bölgelerden oluşan Hakkari'de ilçelere göre dağılmış detaylı oy oranlarını görmek için Hakkari seçim sonuçları sayfamızı ziyaret ediniz. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Selahattin Demirtaş Ak Parti Türkiye Hakkari Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title