Haberler

Sinan Ateş'in cinayetten önceki mesajları ortaya çıktı: Beni öldürmeye karar vermişler

Güncelleme:

2022 yılında Ankara'da cinayete kurban giden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmeden önce yakın arkadaşına gönderdiği mesajlar ortaya çıktı. Ateş'in mesajlarda, "Beni öldürmeye karar vermiş arkadaşlar. Sürekli geriyorlar ortamı" ifadelerini kullandığı görüldü.

Ankara'da suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in, cinayetten önce yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir'e attığı mesajlar ortaya çıktı. Ateş'in mesajında "Beni öldürmeye karar vermişler" ifadesini kullandığı görüldü. Özdemir, bu yazışmaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu ancak ifadesi iddianameye konmadı.

17 AYDA TAMAMLANAN İDDİANAMEDE YER ALMAYAN YAZIŞMA

Ankara'da 30 Aralık 2022'de öldürülen Ateş'in cinayetine ilişkin soruşturma 1 yıl 4 ay sonra tamamlanmış, Başsavcılık 22 kişi hakkında ''Tasarlayarak öldürme'' suçundan iddianame düzenlemişti. 17 ayda hazırlanan iddianamede cinayette parmağı olan bir çok ismin yer almadığı iddiası ise Ateş'in eşi Ayşe Ateş tarafından dile getirilmişti. Dava dosyasına girmeyen bilgilerden biri de Ateş'in ölmeden önce yakın arkadaşına attığı mesajlar oldu.

Sinan Ateş'in cinayetten önceki mesajları ortaya çıktı: Beni öldürmeye karar vermişler

CİNAYETTEN 6 GÜN ÖNCE "BENİ ÖLDÜRMEYE KARAR VERMİŞLER" MESAJI

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre; Sinan Ateş, ofisinin önüne gelen aracın fotoğrafını yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir'e gönderdi ve, "İsmet Beyle konuş. Kan dökülsün istemiyorum" yazdı. Ateş, bu yazışmadan altı gün sonra da yine Ömer Çağrı Özdemir'e "Beni öldürmeye karar vermiş arkadaşlar Ömer abi. Sürekli geriyorlar ortamı" diye mesaj attı.

Sinan Ateş ve Ömer Çağrı Özdemir arasında geçen mesajlaşma şöyle;

"Tarih, 10 Mart 2022.

Sinan Ateş ile avukatı Ali Yücel'in birlikte kullandıkları hukuk bürosunun önünde Ülkü Ocakları'na tahsisli 06 AT 2020 plakalı siyah bir araç park etti. Büroya gelen gençlerden geçlerden Ç.B., arabanın fotoğrafını çekip Ateş'e gönderdi. Ateş ise bu fotoğrafı yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir'e iletti.

  • Ateş: Ankara Ocak, silahlı dört kişi göndermiş. Ofiste değildik.
  • Özdemir: Ofise mi?
  • Ateş: Evet, çocuklar inince aşağı, bunlar yürümüş. 06 AT 2020. Biz almıştık ya aracı. İsmet Beyle konuş. Kan dökülsün istemiyorum.
  • Özdemir: Tamam. Şimdi plakayı, aracı gönderiyorum. (Ateş'in "İsmet Bey" dediği kişi, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'ndan önce danışmanlığını yaptığı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman)
  • İlk yazışmadan altı gün sonra... 16 Mart 2022. Ateş, Özdemir'e kendisini öldürmeye karar verdiklerinden söz ediyor. Yazışma şöyle:
  • Ateş: Beni öldürmeye karar vermiş arkadaşlar Ömer abi. Sürekli geriyorlar ortamı.
  • Özdemir: Öyle kolay mıymış?
  • Ateş: Sağa sola haber yolluyor, arıyorlar.
  • Özdemir: Vay anasını ya!
  • Ateş: Havlamasını bilmeyen köpek sürüye kurt getiriyor. Yeni insanlar ölsün istiyorlar.
  • Özdemir: Takma kafana reis, kolpacı bunlar.
  • Ateş: Orası öyle. Reis 18-19 yaşında çocukları gaza getiriyorlar. Cahit'e (Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir) ekip yollamışlar. Mersin'de olan Bursa'da olursa... Allah korusun"

YAZIŞMALAR BAŞSAVCILIĞA SUNULDU

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı sırasında Ateş'in genel sekreteri olan Özdemir, yazışmaları 5 Mayıs 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Özdemir, ifadesinde, 06 AT 2020 plakalı araca ilişkin şunları söyledi:

"Avukat Ali Yücel'e ait olup kendisinin de kullandığı büronun önüne 06 AT 2020 plakalı aracın geldiğini, Ç.B. tarafından fark edildiğini, silahlı dört kişinin araçta bulunduğunu, şahısların Ç.B.'yi fark etmesi üzerine oradan ayrıldıklarını iletmiştir."

Özdemir, Ateş'in "Beni öldürmeye karar vermişler Ömer abi" şeklindeki mesajını göstererek, şöyle dedi:

"Kendisini öldürmeye çalıştıklarını ve planladıklarını bana açık açık bildirmiştir. Bursa'da Cahit Özdemir'e de Mersin'de Çağrı Ünel'e olduğu gibi bir ekip yollandığını, bu tip karışıklıklar sonucunda yeni insanların ölebileceği endişesi taşıdığını bana belirtmişti." Ancak Özdemir'in bu ifadeleri iddianamede yer almadı.

Kaynak: Haberler.com / Eymen Dursun - 3.Sayfa

Sinan Ateş Kurban Ankara Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680 23-24 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Ziraat Türkiye Kupası'nı alan UEFA'ya gider mi? Ziraat Türkiye Kupası'nı kim kazandı? Beşiktaş mı Trabzonspor mu, ZTK'yı kim aldı? Beşiktaş marşları: En güzel Beşiktaş sözleri ve Beşiktaşlı şarkıları nelerdir? Beşiktaş taraftar sözleri 2024 #9917 Aldatmak bu hafta yok mu? Beşiktaş Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500

Yorumlar (23)

cavit dogan:

Türkiye Cumhuriyeti savcılarının telefon kayıtlarına ulaşması bir sene sürüyorsa söyleyecek bir şey bulamıyorum.

626
3
yanıtYanıtla
Sinan Danisman:

Sebap olanlar gün yüzü görmesin enşallah

522
4
yanıtYanıtla
Ceran:

Bu yoruma dislike ???? atanları çok merak ediyorum çünkü adam evladı biri bunu yapmaz

yanıt169
yanıt0
David Steinberger:

MHP kapatılsın burda herkesin parmaği var hükümet de sorumlu oy için bu işi çözmüyor tetikci değil arkasında kimler var onlarin hepsi tutuklanmalı ama adalet yokki ülkede

396
68
yanıtYanıtla
Murat Celik:

ben sana adaleti gösteririm merak etme

yanıt8
yanıt99
Güray Dilli :

Sanki devlet içinde devlet . Kendi kurallarıyla yaşıyorlar..

yanıt69
yanıt1
Murat Celik:

David steiberger Du bist.............!

yanıt6
yanıt15
kemal örs:

sesini çıkaran bu ülkede sesi kesiliyor

213
2
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yakında Etki Ajanlığı maddesi cumhur oylarıyla kabul edilirse bu tür yorumlar soruşturmaya tabi olacak , haberiniz olsun...

yanıt3
yanıt12
tahsin Tahsin1:

Bu öldürme planının,eyleminin içinde yakın arkadaş Ömer Çağrı Özdemirde yoksa bende birşey bilmiyorum. Adam;kafaya koymuşlar öldürecekler beni diyor bu herif;öyle kolaymıymış diyor.Arkadaş dediğin hiç değilse bi dikkat et kendine koruma polisi aldıralım bişey der

161
14
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title