Haberler

Denizkurdu-2/2024 Tatbikatı Muğla'da Başladı

Güncelleme:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 2024 harekat eğitim faaliyetleri kapsamında Marmaris Aksaz Deniz Üssünde devam eden Denizkurdu-2/2024 Tatbikatını izlemek üzere Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Muğla'ya geldi. Tatbikata, 15 bin personel ve birçok deniz ve hava aracı katılıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 2024 harekat eğitim faaliyetleri kapsamında 7-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Marmaris Aksaz Deniz Üssünde devam eden Denizkurdu-2/2024 Tatbikatını izlemek üzere Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Muğla'ya geldi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i Dalaman Havalimanı'nda Muğla Valisi İdris Akbıyık ve kuvvet komutanları karşıladı. Bakan Güler'in, Denizkurdu-2/24 tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü ve Basın Günü faaliyetleri için Muğla'ya geldiği öğrenildi.

Toplam 15 bin personelin görev alacağı tatbikata, 100 su üstü gemisi, 8 denizaltı, 39 uçak, 16 helikopter, 28 insansız hava aracı, 7 insansız deniz aracı, 8 kişiden oluşan 2 SAT timi ve 5 kişiden oluşan 3 SAS timi iştirak edecek. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni giren 'Marlin İDA' ile 6 kamikaze 'Albatros İDA' da ilk defa tatbikat faaliyetlerine katılacak. Tatbikata, Hava Kuvvetleri Komutanlığından taarruz uçakları, havadan ihbar ve kontrol uçakları, hedef çekme uçakları, A400M nakliye uçağı ile Sahil Güvenlik Komutanlığından 6 sahil güvenlik botu da katılım sağlayacak. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Marmaris Muğla Savunma Yerel Politika Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title