Haberler

Tinder'da tanıştığı kadınları kişisel bilgilerini çalarak 3.2 milyon TL dolandırdı

Güncelleme:

Dünyaca yaygın flört uygulaması Tinder'da dört kadınla çıktığı randevularda gizlice ehliyet ve banka kartlarının fotoğraflarını çeken 35 yaşındaki adam bunları büyük kredilere başvurmak için kullandı. Aşk ararken mağdur olan dört kadın yaklaşık 80 bin pound dolandırıldı.

Flört uygulaması Tinder'da eşleştiği kadınlarından kimlik bilgilerini çalan Peter Gray isimli dolandırıcı dört kişiyi mağdur etti. 35 yaşındaki İngiliz, "Romeo" taklidi yaptığı kadınların kişisel bilgilerini gizlice ele geçirerek onlar adına kredi başvurusunda bulundu. Gray, geçtiğimiz şubat ayında 56 ay hapis cezasına çarptırılmış ve dört kadınla da iletişim mahkeme kararıyla yasaklanmıştı.

ÜÇÜNCÜ BULUŞMADA BAŞARDI

Dünya medyasında haber olan dolandırıcılık olayının mağdurları BBC'ye konuştu. Flört uygulaması kullanan herkesi dikkatli olmaya çağıran Jessica adındaki kurban, "iyi bir dinleyiciydi ve o sırada ihtiyacım olan her şey gibi gelmişti" dedi.

Altı yıllık ilişkisinden çıktıktan sonra 2018 yılında Tinder'da dolandırıcıyla tanışan kadın, üçüncü buluşmalarında nasıl hedef alındığını anlattı: Çantamı yanıma almadan lavaboya gitti, o da çantama girip ehliyetimin ve banka kartlarımın fotoğraflarını çekti.

ARTIK KİMSEYE GÜVENEMİYOR

Dolandırıcılık mağduru bir diğer kadın Hannah ise "hayatımı mahvetti, artık yabancılara güvenemiyorum" ifadelerini kullandı.

Hannah, Peter Gray isimli suçludan ayrıldıktan sadece bir hafta sonra posta yoluyla 20.000 £'luk bir kredi başvurusunun kabul edildiğini belirten bir mektup aldı. Gray'ın mağdurlarından toplam 80 bin pound vurgun yaptığı basına yansımıştı.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Tinder Dünya Banka Suç 3.Sayfa Dünya Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title