Haberler

Malatya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları

Güncelleme:

Malatya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara katılan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, iktidarın asgari ücret politikalarını eleştirdi.

(MALATYA) - Malatya'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara katılan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, "Bakın önceki gün TÜRK-İŞ nisan ayı verilerini açıkladı ve nisan ayı verilerine göre enflasyona karşı asgari ücret tam 17 bin 725 lira olmuş. Yani 4 kişilik bir ailenin sadece sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken harcamadan bahsediyorum. Ne yazık ki daha ilk dört ayda iktidarın asgari ücreti enflasyon karşısında yenik düşmüş durumda ve buna karşı hiçbir önleyici politikaları yok" dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Malatya'da çok sayıda sivil toplum örgütünün çağrısıyla emekçiler bir araya geldi. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, "Biz emekçileri çalıştırmışlar, bütün vergilerimiz çalışanlardan almışlar. Sonra da AKP kendisine sermaye yaratmak için sizden topladığı parayı çeşitli yollarla, kredilerle, vergi affıyla, vergisi silmesiyle kendisine sermaye yarattığı müteahhit firmalara aktarmıştır. Bunun biz farkındayız, biz bunu biliyoruz. Biz artık uyandık. Biz artık direncin yanındayız. Birlikte, birleşerek mücadele ediyoruz" dedi.

İktidarın eğitim politikalarını eleştiren Millioğulları, "Özellikle Mili Eğitim kanadında hakim tuttuğu basın yoluyla bunu başarmaya çalışmakta. Milli eğitimde ÇEDES gibi projelerle yada yeni müfredat değişikliğiyle olmaması gereken bir din dersinde savunma sanayinin silahlarının olması gerekir mi? Hiçbir dinde, hiçbir ilahi yapıda, hiçbir felsefi yapıda silahlar olmaz ama maalesef şu anda değiştirilen taslakta, din dersinde Türk silahlanma sanayinde, İHA'lardan SİHA'lardan bahsediliyor. 15 Temmuz'u koymuşlar, 23 Nisan nerede; yok. Arkadaşlar bunların derdi cumhuriyet. Bunların derdi demokrasi. Bunlar demokrasiye açık değiller. Bunlar biat kültürünün ürünüdür" diye konuştu.

"BUGÜN YOK SAYILANLARIN GÜNÜDÜR"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ise konuşmasında, şunları söyledi:

"Bugün biz yok sayılanların günüdür. Kürt halkının, Alevi halkının, kadınların, gençlerin günüdür. Biz hep vardık, varız, var olacağız. Mücadele etmekten ve onurumuzla direnişi büyütmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bakın önceki gün TÜRK-İŞ Nisan ayı verilerini açıkladı ve Nisan ayı verilerine göre enflasyona karşı asgari ücret tam 17 bin 725 lira olmuş. Yani 4 kişilik bir ailenin sadece sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken harcamadan bahsediyorum. Ne yazık ki daha ilk dört ayda iktidarın asgari ücreti enflasyon karşısında yenik düşmüş durumda ve buna karşı hiçbir önleyici politikaları yok."

Kaynak: ANKA / Yerel

Milletvekili Asgari Ücret Adalet Kaya Diyarbakır DEM Parti 1 Mayıs Malatya Yerel Politika Güncel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde! Özgür Özel kapıda karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde! Özgür Özel kapıda karşıladı

Haluk Levent, Gamze Özçelik'in geçmişiyle ilgili yapılan yoruma sessiz kalmadı

Haluk Levent, Gamze Özçelik'in geçmişiyle ilgili yapılan yoruma sessiz kalmadı

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 12 Haziran Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 11 Haziran günün maçları nereden izlenir? Bahar sezon finali bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! MASTERCHEF 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK? MasterChef yeni sezon hangi tarihte? Süper Lig transfer dönemi ne zaman başlayacak? Süper Lig transfer dönemi başladı mı? #9917 Bebekle seyahate çıkarken nelere dikkat edilmeli? Ebeveynler bu haber size! Kurban Bayramı arefesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arefe günü resmi tatil mi? Onur belgesi ve üstün başarı belgesi nasıl alınır? Onur ve üstün başarı belgesi şartları neler? Borsa İstanbul bayramda açık mı? Borsa İstanbul bayramda işlem görüyor mu? Tokat'ta ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title